Milyen jövője van a kapcsolatnak, ha már most kritizálja a "hobbimat"?
Munka után, mikor ki van takarítva, kész az ebéd/vacsora, nekiállok varrogatni. Anyukámnak rengeteg alapanyaga van hozzá, amíg kb 8-10 éve fillérekért megvett.
Most húsvéti díszeket készítek, kizárólag magunknak, tehát nem eladási célra.
Párom húzza a száját, mert szerinte ez "gyerekes"...
Elvittem egy üzletbe, ahol sok szép díszt lehet kapni, kiszámoltuk ha csak azokat vennénk meg amiket valóban kitennék Húsvétra, akkor is minimum 10-12 E ft-t költenénk. Én meg inkább megvarrom, a saját elképzelésem szerint. Ebben mi a rossz?
Én a kérdésre válaszolok: szerintem nincs.
Ezt nem a rosszindulat mondatja velem, hanem a tapasztalat.
A hobbi hozzátartozik az ember személyiségéhez, és nem csak hozzátartozik, hanem formálja is. Ha neked erről le kell mondani a párod miatt, nagyon értékes dologtól, fejlődési lehetőségtől, önkifejezési módról, s nem utolsó sorban remek szórakozástól fosztod meg magad. Ezek nélkül a napi/heti taposómalomba be lehet csavarodni, bele lehet fásulni. Ha másra nem, hát erre simán rámegy egy kapcsolat. Kell örömforrás, és minél több kell. Az nem elég, hogy az embernek van egy barátja...
Nekem 2 hobbim van, az egyiket 15 éve csinálom, soha senki kedvéért nem hagynám abba. A másikat csak 1,5 éve kezdtem, de azt is nagyon szeretem. És ez utóbbi sokkal gyerekesebb, mint húsvéti díszeket varrni! :) Én nem is divat Magyarországon. Mégis nagyon szeretem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!