Meghoztak egy döntést a fejem felett. Tényleg szükséges, hogy így segítsek?
Sajnos nagyon kellemetlen helyzet! Kinek a nevén van a lekötés? Az a baj ha nemet mondasz a családi viszony mérgesedik el...
Az a ház amiben most a szüleiddel laksz kinek a nevén van? Lehet, hogy ők azzal számolnak, hogy az a tiéd lesz.
Anyu nevén van, azt hiszem. 18 éves koromig nem is nyúlhattam volna hozzá. (Mondjuk most sincs hozzáférésem.)
A mostani lakás anyu nevén van, 2 és fél szobás, és a nővéremmel ketten osztozunk rajta. A garázs úgyszintén anyué, az is fele-fele. A kert közös, ott fele az enyém, negyed a nővéremé, negyed a bátyámé.
Szóval lesz majd amiből öröklök, de én nem akarom, hogy elmenjenek, csak azért hogy legyen pénzem. :S
Valószínűleg a szüleid ott tartanak hogy azt a pénzt ök gyűjtötték össze, tehát az övék mert te úgy sem használod. Kérdés az, hogy ők menyire látnak bele ebbe a számlába. Mert megteheted,, hogy átrakod másikra és azt mondod te is költögettél belőle. Max megkapod a felellőtlen jelzőt. Ha a ház amibe laknak a tiéd lesz akkor megéri befektetni. Viszont duma a megtérülés. Csak pár 100 vagy 1000 forint havi számlával lesznek könyebbek ami nem 2-3 év alatt jön viszza.
Viszont látom még fiatal vagy és mivel rokkantnyugdíjas leszel, nos elveszhet a szavahihetőséged is.
Attól félnek, hogy elköltenéd. Ez jó, ők mi a faszt csinálnak vele mégis?
Biztos vagy benne, hogy a számla az anyád nevén van, nem pedig a te neveden, amit ő kezelt, míg te nagykorú lettél? Ha ez utóbbi, akkor már nem nyúlhatna hozzá, ezért akár be is perelheted. De ha még kiskorú volnál, akkor sem vehetne belőle magának semmit, csak a te érdekedben használhatná föl. Ezért is perelhető lenne.
Ha a számla az ő nevén van, és bizonyítható, hogy a pénzt eredetileg neked ajándékozták, akkor szintén perelhető. Szóval jogilag mindenképpen te vagy a győztes, az más kérdés, hogy gyakorlatilag úgyse teszel semmit, csak nyelsz.
Egyébként gratulálok az ilyen szülőknek...
Az előttem szólónak! Az apámtól örököltem pénzt és anyám lenyúlta, pedig 18éves koromig a gyámügy kezelte (ez hosszú). Nem vagyunk jóban, nem is voltunk, bepereltem és láss csodát nem nyertem pert pedig egyértelmű volt, kinek van igaza. A válasz az volt, hogy felnevelt nem?! Pedig sokszor volt gyámis ügyünk, mert nem bírtam otthon és leléptem nagymamámhoz, ott akartam lakni. Erre ő gyámügy... A gyereknek a szülő mellett a helye...stb. Szóval nem eszik olyan forrón a kását...
Hozzátéve jó tanuló volta mindig, kicsit lázadó mint minden kamasz, de a mostanra egyetemet végzett jó beosztású dolgozó nő, anya, feleség.
Röviden: senki nem fogja a kérdezőt védeni, ez a tapasztalat ...sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!