Mikor válik egy férfi apává?
Figyelt kérdés
Tudom, furcsa a kérdés, én mégis komolyan kérdezem. Babát várunk, aki nem is sokára meg fog érkezni. De a párom szerintem még nincs tudatában a felelősségének. Nekem már van 2 gyermekem, emlékszem, első szülés után néhány hétbe telt mire felfogtam micsoda felelősség egy gyermek élete. Az elmult 15 éveben komolya anyává lettem, mindeneim a gyerekeim. De a második férjemnek még nem volt sosem gyermeke, és néha ugy érzem az én két gyermekemhez sem ugy áll hozzá, ahogy egy apának kellene. Elvárásai vannak, amiket a gyermekek természetesen nem tudnak felnőtti komolysággal ellátni. A párom egyszerűen nem ért a gyerekek nyelvén. Félek, a hamarosan megszülető gyermekünk is egy távoli csoda lesz majd neki és nehezen fog ráébredni apai feladataira. Mikor válik egy férfi apává? Egyébként 37 éves.2009. dec. 11. 21:41
1/5 anonim válasza:
van, amelyik együtt hízik a kismamival,és természetes hogy terhestornára járnak; van olyan, aki toporog inkább a szülőszoba előtt , de nem mer bemenni; van olyan, aki rögtön az első pillanattól apává "válik", van amelyik még 1,5 hós korában sem érzi azt a tipikus 'apa vagyok' dolgot. Általában a férfiak akkor kerülnek közelebb a gyermekük világához amikor az elkezd tipegni, illetve beszélgetni. Viszont vannak olyan jelek, amiknek hosszútávú jelenléte adhat okot aggodalomra. (pl. nem szereti 1-2 alkalommal se fürdetni, nem szívesen foglalkozik vele, max. 10 percet foglalkozik vele, az anyára hagy minden felelősséget...) stb.
2/5 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Kapaszkodj meg, nyers leszek:
Akkor válik egy férfi igazán apává, amikor már a gyermekét választaná akár a felesége helyett is (ha esetleg választania kell), vagy gondolkodás nélkül vállalná a gyereke felnevelését akár egyedül is.
3/5 anonim válasza:
Ja van abban valami amit az előző mondott. De ne félj ha már a karjaiban tartja akkor válik kézzel foghatóvá számára a dolog. Az én férjem is így volt ezzel. Addig nem is tudott mit kezdeni a terhességgel sem. De utána is kellett pár hét. De egyébként nekem is.... Ja és biztos fog változni a viszonya a te gyerekeiddel is .
4/5 anonim válasza:
Erre elobb kellett volna gondolnod, mielott ebbe belementel,ha mar most nem tetszik,hogy nem ugy all a gyerekeidhez, ahogy egy igazi apa.Akkor ez a ti gyerekeitekkel sem fog valtozni..bar ha jobban belegondolok, lehet ,hogy a sajat babatokkal,mar meg fognak jonni az igazi apai erzesei.Sok jot kivanok.21/l
5/5 anonim válasza:
Én úgy tapasztaltam,hogy ez egy folyamat.Szóval szerintem nincs okod az aggodalomra.Terhesen az én párom sem tanúsított túlzott apai viselkedést.Most 5éves a lányunk és nem viccelek!! Minta apa !! Meghalna a lányunkért,mint egy kis hercegnővel úgy bánik vele ! Imádja.
Szóval ne félj:)
Én úgy emlékszem,hogy a teljes apai felerősödést akkor láttam amikor a kislányunk elkezdett járni,apázott,ölelgette puszilta az apját:)
Szóval amikor már"kézzel fogható volt":D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!