Ki az aki albérletben, és ki az aki anyóséknál él?
Saját házhoz, lakáshoz hogy jutottál? Hitel?
Saját keresetből hogyan? Mennyit keresel 1 hónapban?
A mamádék házát örökölted?
A szüleid vették neked?
Katonai szolgálati lakás?
Miért csak a katonáknak és családjuknak jár az ingyen lakás? (Pl.: mentős, ápoló, könyvtáros, rendős, pedagógusnak miért nincs akkor?)
Albérletben milyen élni kettesben a pároddal?
Milyen albérletben élni több lakótárssal?
Milyen anyóssal és apóssal egy kis lakáson osztozni?
1. gyűjtöttünk a lakásra
2. katonai szolgálati lakásban lakunk a párommal. hogy miért a katonáknak jár ez? mert a pedagógus és a könyvtáros pl k*2rva messze áll attól, amit egy katona csinál. a katonák az országot védik, nem a könyvtárat.
3. szeretünk együtt élni, már meg is szoktuk egymást.
"Miért teszik a pizzát négyszögletű dobozba? "
Na és a kör alakú dobozban lévő háromszögsajtott, miért kockasajtnak hívjuk?
Volt lakásom, hitelből vettem.
Elváltam, feleztük a lakás árát, és vettem egy kisebb lakást.
Eladtam, és odaköltöztem a második férjemhez aki örökölt lakásban él.
A lakás árából vettünk nyaralót, majd külföldre mentünk dolgozni.
Jelenleg otthon üresen áll egy budapesti másfél szobás lakás, és a nyaraló. Mi meg külföldön 2 szobás lakást bérelünk.
szia!
Mi tavaly novemberben költöztünk össze 2 év ismeretség után, párom nagymamájánál. Én felmondtam a munkahelyemen, és az ő városába költöztem, ott kezdtem dolgozni. Egy szűk évet így éltünk, 2013 augusztusában pedig vettünk sajátot Nyíregyházán. Mind a ketten más városban dolgozunk, bejárunk. De imádjuk a saját lakást.
A pénz nekem volt (el volt rakva rá részben apám halála utáni kártérítés, részben az én több évnyi munkám (2006-2013) megtakarítása, 2.5 millió Ft).
Én semmi nagy dolgot nem vettem magamnak, mindent alárendeltem a majdani Nagy Ő-vel való összeköltözésnek, és jól tettem. Amúgy is spórolós vagyok. és örömmel adtam bele az összes pénzt a lakásba.
2 millió hitelt vett fel a párom, neki nem volt tőkéje. Én nem vehetek fel, mert kezes vagyok a húgom lakáshitelében. Ezért az én nevemre nem megy semmi biztonsági okokból...( a húgom nem bánik olyan jól a pénzzel, mint én)
Havi 23000Ft-tal fizetjük, de múlt hónapban pl csak 19000 Ft-ot vontak le. :)
Nagyon jó a saját lakás. Nyíregyházán, 10 emeletesben vettünk felújítandó 2 szobás 3. emeleti lakást. Azóta kifestettük, ablakot cseréltünk, lecsempéztük, és van egy szuper lakásunk 4.500.000 Ft-ból. Szerintem jó üzlet volt.
Laktunk albérletben, de most szüleimnél lakunk. Ha összegyűlt egy nagyobb összeg, a párom (külföldön) jól fizető állásával veszünk itthon házat, ha minden jól alakul. Persze én is dolgozni fogok, de az én szakmám kint semmit se ér, úgyhogy a legrosszabbat veszem számba.
Ha nem jól alakul, akkor se keseredünk el, akkor lakunk pici lakásban, akár albérletet fizetve.
Ház öröklésére nincs kilátásunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!