Ki számít gyereknek?
Egy kérdőívhez kellene nekem. Az egész család tölti ki: szülők + gyerekek. De akinek már önálló keresete van, de még otthon lakik, az elvileg nem. De lehet főiskolás, akinek van a suli mellett munkája (önálló keresete), de ettől még mindig gyerek.
És ha csak egy gyerek van, és kilövöm az önálló keresettel, akkor csak a szülő tudja elvileg kitölteni...?
Vagy adjak meg korhatárt? De meddig adjam meg, hogy főiskolások is beleférjenek, de ha van pl 23 éves, aki a korhatárba beletartozna, de nem tanul, hanem dolgozik?
Vagy mégis milyen módszerrel oldjam meg?
Ameddig tanuló.
azt is mondhatod, hogy:
Ameddig tanuló, de max 23 éves korig.
ha jol ertem te allitod ossze a kerdoivet
altalaban nem csalad, hanem kozos haztartas szokott szerepelni, ahol felsorolnak mindenkit, aki a hazban el, ebbol kulon feltuntetik a jovedelemmel rendelkezok szamat, a 18 evet be nem toltott es a 18 evet betoltott eltartottak szamat
22;26 vagyok
a nappali oktatasban resztvevo diakok max reszmunkaidoben dolgozhatnak, ez nem felel meg onallo jovedelemkent
utolsónak:
én is nappalin tanultam, és részmunkaidőben dolgoztam, de mivel meghaladta a minimálbért a fizetésem, így nem voltam jogosult a családi pótlékra sem. És azt is mondták, 3 hónap utáni jövedelem rendszeres jövedelemnek számit.
Köszönöm a válaszokat, bár azt hiszem nem jutottam sokkal előbbre.
Nem az egy háztartásban élők érdekelnek most, hanem kifejezetten a családok.
Mivel szabadidős szokásokra (sportolás, utazás, sporteszközök) kérdeznék rá, ezért fontos, hogy ki tölti ki.
önálló keresettel rendelkező / eltartott
Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!