Ha 18+ évesen elköltözik valaki otthonról, önálló kereset nélkül, tanulás mellett, akkor köteles a szülő eltartani?
Egyedülálló anya vagyok én is 13 éves gyerekkel,eddig csak családi pótlékot igényeltem.
Van ilyen,hogy árvasági és akkor én is igénybe vehetem???
"Illetve, mivel félárva vagy, ezért szoctámot elég valószínű, hogy megkapod. Ez 23000ft/hó."
Ez iskola függő lehet ahova ő megy a fele sem lesz. Szóval konkrét összeget nem írnék.
"Aki meg azt mondja, hogy 18 évesen tartsa el magát, ez a minimum, hát gratulálok.. :)"
Em mondtam. Mihez gratulalsz? Nekem sikerult, es sok eletrevalo 18evesnek is. Keress munkat, es fizesd a szamlaid. Nem nagy miszterium... ;) csak akarni kell.
21-es ha nem él az apa akkor igen, mivel félárva a gyerek.
Értem, és köszönöm a válaszokat.
Attól, hogy igénylem ezeket a dolgokat (egyetemes ösztöndíj, szociális és bursha hungarica) nem biztos, hogy megkapom, igaz? Ezekből mennyire tudja az ember eltartani magát?(Valószínűleg diákmunka mellett)
# 25/26
Jaj hagyjuk már, amit saját jogon kap miért ne venné igénybe. Nem kell álszenteskedni meg az eszedet játszani, senki nem kíváncsi rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!