Megváltoztassam a nevem Nádazsdira?
Figyelt kérdés
Török vezetéknévvel születtem, de vérszerinti apám rögtön le is lépett, sose találkoztam vele. Később anyám összeházasodott a volt mostohaapámmal, neki volt a családneve Nádazsdi, de nem vett a nevére. Most válnak én meg közben nagykorú lettem. Különösebben nem tetszik a Török vezetéknév, gondolkodok rajta, hogy Nádazsdira változtatom, mert az sokkal különlegesebb hangzású.2014. jan. 18. 12:45
12/12 anonim válasza:
Ne. Nádasdyra igen, Nádasdira szintén, de zs-vel ne. Nem különleges leszel, hanem röhejes, és már a magyarok is unos-untalan el fogják téveszteni a nevedet.
Az egyik legjobb barátnőm Balogh nevű, egy tök átlag és gyakori névvel bíró ember, és nagyon sokat ki volt azon akadva, hogy lehagyták a h betűjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!