Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elég az ő aláírása?

Elég az ő aláírása?

Figyelt kérdés
A kérdésem egy másik kérdés láttán jött.Az exemmel 50-50%-ban vagyunk tulajdonosa egy háznak.Én(nő)költöztem ki és ki is jelentkeztem.Ha valakinek lakcímkártyát szeretne az ex csináltatni(új barátnő)akkor elég a bejelentő lapon az ő aláírása is,mint tulajdonos?
2014. jan. 18. 10:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen.
2014. jan. 18. 11:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
be kell a tulajdoni lapot is mutatni..de sztem ha te is tulajdonos vagy neked is be kéne menni az okmányirodába. bár ezt igazábol nem tudom, mert én egyedül vagyok tulajdonos, igy elég volt csak bemenni a barátnömmel, bemutatni pár papirt és megkapta a lakcimkártyát.
2014. jan. 18. 11:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elég bármely tulajdonos vagy haszonélvezeti joggal bíró a lakcím bejelentéséhez, hisz a törvény nem "tulajdonos" hanem "szállásadó" aláírását teszi kötelezővé. Az meg bárki lehet, aki a tulajdoni lapon feltűntetett módon jogszerű lakója az ingatlannak, tehát bármelyik tulajdonos vagy bármelyik haszonélvező.
2014. jan. 18. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Ugyanis

„Lakcímigazolvány kiállításához szükséges okmányok

- személyazonosság igazolására alkalmas okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

- lakcímjelentő lap a lakás tulajdonosának vagy a lakás használatára egyéb jogcímen jogosultnak a hozzájárulásával”

Ez megtalálható

[link]

információk

ÜGYINTÉZÉS fejezetcím alatt Okmánykiállítás

Lakcímigazolvány

akár Első lakcímbejelentés, akár Bejelentett lakóhely változása miatti csere, akár Tartózkodási hely változása miatti csere és ott Lakcímigazolvány kiállításához szükséges okmányok (Utóbbi 2 esetben az előző lakcímigazolványt le kell adni.)

2014. jan. 18. 11:25
 5/8 anonim válasza:
100%
Elég 1 tulajdonos hozzájárulása. Lakcímbejelentőt az okmányirodában kell kérni, az albérlőnrk kell kitölteni és aláírni, de szerepelni kell rajta a tulajdonos hozzájáruló nyilatkozata is. Tulajdoni lapot 1-2 okmányiroda pár éve kért, de ez nem jogszerű, ma már nem kérnek.
2014. jan. 18. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja kedves #5, a tulajdoni lap kérése nem volt más, mint az ügyfél sima csicskáztatása, hisz a tulajdoni adatokat ők maguk sokkal egyszerűbben le tudják kérni a Földhivatal Takarnet nevű csodarendszeréből... ugyanaz, amit az ügyvédek is használni KÖTELESEK, ha valaki ingatlannal kapcsolatos szerződést köt meg...

(a dolog azért is jó, mert az adat lekérése persze naplózásra kerül, tehát senki trehány aktaqkac sem hivatkozhat később arra, hogy ő "nem tudta", őt "becsapták"...

2014. jan. 18. 11:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok a gyors válaszért.Tehát akkor én nem kellek ahhoz,hogy az új menyecske beköltözzön a házba.Azért ennek annyira nem örülök,de ha ez van akkor nem tudok mit tenni.
2014. jan. 18. 11:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Így van. Testvéremmel közös a házunk, elég volt csak az én aláírásom, hogy a férjem megkapja a lakcím kártyát.
2014. jan. 18. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!