Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan ajándékoznál meg...

Hogyan ajándékoznál meg valakit, aki semmilyen ajándékot nem fogad el?

Figyelt kérdés
Van egy kedves ismerősöm, aki hirtelen elszegényedett. Régen mindig megajándékoztuk egymást, de most hogy ő nem tud erre költeni, megkért, ne vegyek neki semmit, mert nem fogadja el. Eléggé ütött-kopott már a telefonja, gondoltam azt veszek neki, és elküldöm postán, mintha valami nyereményjátékon nyerte volna. Tudom, így elég gáz, de mi mást tehetnék? Tudom,az árára nagyobb szüksége lenne, de a munkája és a családja miatt fontos neki, hogy elérjék telefonon. Szeretnék neki segíteni, de tudom, hogy nem engedné. Valamilyen ötletek esetleg?
2009. dec. 1. 15:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%
de azt kalkuláld bele, hogy ezzel vége lehet a barátságnak
2009. dec. 1. 16:26
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Vannak 1Ft-os mobilok a Vodafone-nál csak az előfizetést kell állni 1 vagy 2éves hűségnyilatkozattal.Az szerintem nem olyan túl drága és a havidíj is lebeszélhető.Szerintem ha elmennétek egy Vodafone üzletbe,és megtudná,hogy szinte ingyen van a készülék,belemenne hiszen szüksége van rá.
2009. dec. 1. 16:28
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

nem vagy könnyű helyzetben. én vennék egy telót és azt mondanám neki hogy kaptam, de nekem jó az enyém és nem tudok mit kezdeni vele. tárolni felesleges elfogadná-e?

szerinted így elfogadná?

amúgy meg szerintem egy barát segítségét, segítőkészségét nem "ciki" elfogadni önérzet ide vagy oda. kire számítson az ember a bajban, ha nem a családjára és a barátaira?

2009. dec. 1. 16:43
 14/20 A kérdező kommentje:

Miért lenne így vége a barátságunknak?

Már mondtam neki, hogy magamnak veszek egy új telefont (kb 2 hónapos az enyém) és a sajátomat nekiadom. Azt mondta nem fogad el semmilyen ajándékot. :S

2009. dec. 1. 17:08
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is azonnal az jutot eszembe , hogy vannak olyan akciók amikor 1 forintos áron kap valaki új készüléket . Én nem mernék neki telefont venni , nem tudom milyen kapcsolat van köztetek , de a felesége lelkébe se szabad belemászni . Nekünk is van egy jóbarát házaspárunk ,sokat segítenek , de hülyén érezném magam , ha a férj venne nekem telefont és nem tudnám hova tenni ezt a gesztust .
2009. dec. 1. 17:13
 16/20 anonim ***** válasza:

nem értem miért akkora tragédia egy telefon ajándékozása.

én pl az elmúlt hónapokban 2x is vettem olyan nacit ami nagy lett és odaadtam a barátnőmnek ő meg felpróbálta jó lett neki, megköszönte és azóta hordja.

netezni akart amikor elutaztak és odaadtam neki egyik lecserélt telómat mert azzal tud netezni. ezt is elfogadta.

és ne mondjátok hogy egy nadrág nem azonos a telefonnal, mert naci is kerülhet annyiba mint egy telefon...

egy jó barátságnál ez nem okozhat gondot szerintem.

2009. dec. 1. 17:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha még a te "lecserélt" telefonodat se fogadná el, akkor ilyen formában ne erőltesd ezt. Ha a régije működik, akkor elérni tudják, és azt írod, ez a fontos.

Azt sem tartom jó ötletnek, hogy majd ha egyenesbe jön, akkor elmondod, hogy te voltál, az aztán igazán megalázó lenne számára.

Ha meg csak pár hónapról van szó, és feltöltős a mobilja, akkor azt inkább tudsz titokban ajándékozni neki, és pl. hívhatja ő is a családját.

Általánosságban meg úgy tudod megajándékozni, ha te meg kérsz tőle valami olyan szívességet, amiben ő tud segíteni, és így nincs tartozás érzése.

2009. dec. 1. 17:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát én egy férfinek biztosan nem akarnék semmit venni. A családja joggal is érthetné félre. Fel sem merült bennem,amikor válaszoltam neked, hogy egy pasit akarsz akarata ellenére mindenáron megszabadítani anyagi nehézségeitől.
2009. dec. 1. 17:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem kell megmentened. Jézus már megmentette a világot. Hagyd békén ezt az embert, ha nem akarja, hogy ajándékozd. Szerintem ez erőszak.
2009. dec. 1. 19:15
 20/20 anonim ***** válasza:
mondd neki, hogy használt a telefon, te is csak úgy kaptad, de neked se kell ... (esetleg adj neki tényleg használtat, és akkor adtál is neki és nem is költöttél rá sokat)
2009. dec. 1. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!