Apasági nyilatkozattal annyi joga lesz a gyerekhez, mint egy házassággal/válással? Holott egyedülállóként nevelném.
mivel ő gyerektartást nem fog fizetni így én sem fogom neki állni az utazási költségeit (de szerintem nem is várná el)
szóval ha azt nézzük, hogy név, lakhely, ilyesmik amibe beleszólhat, magyarán annyi csak a dolgom, hogy intézek egy nyilatkozatot tőle, hogy a lakhelyváltoztatásba beleegyezik. és végül is semmilyen más károm nem lehet, másról ne kérjek tőle nyilatkozatot?
#15 ahhoz előbb tudnom kellene miről beszéljek vele, azért vagyok itt most!
tehát egyik a lakhelyváltoztatásba beleegyezés.
és a másik, meg a többi??
eddig nem úgy néz ki, mintha bármi egyéb károm lehetne belőle.
Nézd Kérdező, a jog egyértelműen abból az esetből indul ki, hogy a szülő gondoskodni akar a gyerekéről, ezt szabályozza.
Ha ti jogon kívül másban egyeztek meg, neked nem kell a tartás, neki nem kell a kapcsolattartás, akkor amíg ez így mindkettőtöknek jó, senki sem fogja ellenőrizgetni, hogy mit csináltok és mit nem. Az állam ebben csak akkor fog lépni, ha valamelyikőtök hozzá fordul, akkor viszont a törvények szerint fog eljárni.
Viszont Te a kérdésben azt kérdezted, hogy mihez lesz JOGA. Az meg bármihez, ami a Csjt szerint egy (akármiért) külön élő szülőt megillet.
1. Ugyanolyan joga lesz, bizony. Ami azt illeti, hogy akar el is perelheti tőled.
2. Hiába neveled egyedül, a lényeges kérdésekbe bizony beleszólhat - iskolaválasztás, költözés, nev meghatározása.
3. A lathatas minden költséget mindig a lathatasra jogosult fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!