Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan várom el a páromtól,...

Jogosan várom el a páromtól, hogy tegyen félre a saját pénzéből?

Figyelt kérdés

A párommal még nem élünk együtt, én egyelőre az egyetemen tanulok (még 2,5 évem van hátra), ő pedig dolgozik, havonta 100 ezer forintot keres.

Az én családom nincs eleresztve, ezért bele kell adnom otthon a rezsibe és magamnak fizetnem a dolgaimat, szóval arra már nem nagyon futja a diákmunkás pénzemből, hogy még félre is tegyek. Amíg tudtam, addig tartalékoltam, persze, de most kissé nehezebb időket élünk, és lassan kénytelen leszek a kevés megtakarításomhoz nyúlni.

A páromnak azonban semmit nem kell otthon beadnia, és mégis elb*sz havonta 100 ezret... ha néha-néha félrerakott belőle, akkor a kocsijához vett iszonyat drága dolgokat, hogy a maradék is elfogyjon.

Ez azért akaszt ki, mert megbeszéltük már, hogy ha az egyetem elvégzése után nem találok normális munkát (gazdasági diplomával, 3 nyelvvel), akkor mi is kimegyünk külföldre dolgozni. Én szívem szerint már most mentem volna, de a párom mindenképpen ezt akarja, hogy befejezzem az egyetemet. Merthogy "én majd a tudásom adom, ő meg a pénzt" a közös jövőhöz.

ÉS mégsem képes félretenni egy forintot sem, pedig annyiszor megbeszéltük már. Nem kel milliókat, de minimum annyit, hogy ha tényleg nem jön össze nekem semmi értelmes munka, akkor legalább kezdőtőként legyen kimenni, mert nem biztos, hogy én össze tudok gyűjteni annyi az egyetem és a kiadások mellett.

Jogosan várom el, hogy spóroljon, ha már a közös jövőnket tervezzük?

2013. dec. 30. 10:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%
Az,hogy néha meghív egy vacsira meg, hogy minimum 2.5 évig spórol lamire az azért baromira nem ugyanaz.
2013. dec. 30. 11:51
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Semmi közöd hozzá mit csinál azzal a pénzzel, amiért ő dolgozik, mindaddig amíg nem vagytok közös kasszán. Márpedig nem vagytok.
2013. dec. 30. 11:56
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
El nem várhatod, de előre kellett volna veled közölnie, hogy mire számíthatsz tőle. Becsapott. Én nem maradnék együtt egy ilyen emberrel az biztos.
2013. dec. 30. 12:14
 14/17 anonim ***** válasza:
17%
Egy picit talán jogos, de...Én sem spórolok, pedig mindenkitől azt hallom, hogy "Külföldön vagy, jól keresel, félre kellene tenni belőle!". Én meg azt gondolom, hogy ha megtehetem, hogy elköltsem azt a pénzt, ami nem megy el megélhetésre, akkor miért ne tenném?! Ha ő megteheti, akkor miért ne tenné meg? Hidd el, a külföldre jövetel nem jár olyan anyagi vonzattal, hogy évekig kellene rá spórolni... De azt hozzá teszem, igaza volt annak, aki azt írta, max.a nyelvtudásodnak veszed hasznát itt, meg ha lesz gyakorlatod, akkor annak. Lehet fejebb jutni, de diplomával is az alján fogod kezdeni, hiába a tudás.
2013. dec. 30. 12:15
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
el ne hidd azt, hogy az alján fogod kezdeni... én a müvészeti diplomámmal grafikus vagyok Franciaországban (3 éve), az unokatestvérem a bölcsészdiplomájával tolmács az europai bizottságnál Brüsszelben (6 éve), a legjobb barátom programozo egy holland cégnél...mig a volt angol tanárom a madridi egyetemen tanit..egyikük sem szállodai takarioként, vagy gyári munkásként kezdte.
2013. dec. 30. 12:37
 16/17 Nádszálkisasszony ***** válasza:
69%
Félig jogos, félig nem jogos. Én nem vártam el ilyesmit a páromtól összeköltözésünk előtt. Közvetlenül előtte mondjuk már eléggé közös kasszán voltunk annak ellenére, hogy nem éltünk együtt. Ha már most anyagi vitáitok vannak mi lesz később?
2013. dec. 30. 13:09
 17/17 anonim ***** válasza:
Amíg nem éltek vagyonközösségben, addig a szó klasszikus értelmében nincs jogod ilyen elvárást támasztani. Azonban abszolút ésszerűen gondolkodsz és az nem baj, ha másokat is öngondoskodásra buzdítasz.
2015. jan. 18. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!