Hogy lehetne előadni a rokonságnak, hogy ne legyen ezentúl túlzott ajándékozás?
Már annyira unom.
Jön bárkinek születés vagy névnapja,karácsony,és soha nem tudja senki,hogy kinek mit kellene,mindenkinek megvan mindene amit szeretne,sablon sablon hátán,gondolom ismerős a szitu.
Sokkal jobb lenne ha nem lenne ajándékozás,csak legyünk együtt,vagy kapjon mindenki egy bonbont.
Igazából mindenkinek nyűg,de félek ha én hozakodok ezzel elő,akkor az minimum istenkáromlás.
(kisgyerek egy van,ő természetesen kapna rendes ajándékot,mindenki más 30 feletti)
Hogy lehet ezt szépen?
Nálunk is ilyen nagy ajándékozás volt...
Sógoromék megengedhetik maguknak, hogy több tízezer forintos dolgokat vesznek a másiknak. Amikor mi összeházasodtunk a férjemmel, nem tudtuk azt megengedni magunknak hosszú távon, hogy étkezőgarnitúrát, tv-t, mosógépet stb. vásárolgassunk a többieknek. Mi nyíltan szóltunk, hogy nem, mert nem bírjuk ezt anyagilag. Azóta meg lett beszélve, hogy mindenkinek csak jelképes ajándék van, kivéve a gyerekek.
Mi szépen megbeszéltük ezt. Nekem szüleim vitték túlzásba az ajándékozást. Amikor még ez nálunk is így működött, volt hogy a fa mellé még be vitték a járókát, és az is tele volt ajándékokkal.
Na akkor fakadtam ki, hogy ebből elég. Egyrészt nem tudjuk viszonozni, másrészt teljesen felesleges.
Mindenki jól fogadta az ötletem, egy kicsit elgondolkodtak, és rájöttek hogy igazam van. Mindenki belátta, hogy tényleg jobb így.
Azóta felnőttek nem ajándékoznak, csak a gyerekek kapnak. A közös vacsora, meg valami jelképes pl. 1 nagy üveg méz stb. persze van, de semmi több.
Sokkal kevésbé nyomaszt a karácsonyi herce-hurca.
Bár tudnám! Nálunk csak felnőttek vannak, mégis minden évben halmokban állnak az ajándékok a fa alatt.
Elegem van belőle, hogy már november elején azzal csesztetnek, hogy mit kérek majd Karácsonyra. Megbeszéljük, kinek mi legyen, de akkor illenék ugye valami meglepit is. A végén pedig még én érzem magam rosszul, amikor csak úgy ömlesztik a kezembe a csomagokat.
Úgy döntöttem, az idei volt az utolsó, hogy ebbe a felesleges költekezésbe én belemegyek, főleg hogy én egyedül vagyok és három emberre kell vásárolnom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!