Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha én 90. 000 Ft-ot fogok a...

Ha én 90. 000 Ft-ot fogok a munkámmal keresni havonta, és a barátom is ugyan ennyit, akkor nem fogunk tudni egy átlagos életszínvonalat tartani?

Figyelt kérdés
Még nincs tervben összeköltözés, egyszerűen csak felhozódott az együtt élés, meg a kérdés nem is erre utal, csak sokat stresszelek, mert mindenki azt mondja, hogy ennyi pénzből nem fogok megélni, pedig pályakezdőként még hosszú évekig csak ennyit fogok keresni. (nem sokára megyek érettségi után továbbtanulni)Az ő munkája is ilyen perpillanat, és annak ellenére, hogy nem kellene, sokat kattog ezen az agyam, hogy ez tényleg olyan kevés? Eleinte biztos albérletben laknánk, a környékünkön ez 25.000 ft havonta, aztán vegyük a többi kiadást "átlagosnak", 2 főre. Szerintetek? Tudom, sok mindentől függ ez az egész, de kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok. (A 90.000 ft az, amit kézhez kapunk, tehát nettó.)
2013. dec. 9. 19:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi egyetem alatt ketten 90 ezerből éltünk (én is ő is 45 ezret adtunk bele)

30 000 albérlet

25 000 rezsi (garzon)

30 000 kaja

5000 egyéb (ha kellett gyógyszer, sampon, tampon stb)

Ez egy csóri színvonal volt, és sokszor ettünk paprikáskrumplit, tepsis krumplit, krumplistésztát, tésztás tésztát, rizses rizset szóval érted :)

Kétszer ennyiből bőven kijöttök egy élhető életszínvonalon. Így jobb kaja is jut, jobb mosópor és még félre is tudtok tenni kb. 30-40 ezret.

2013. dec. 9. 20:16
 12/28 anonim ***** válasza:
63%

"félre is tudtok tenni kb. 30-40 ezret."

Mégis mindezt hogyan? 180.000 Ft-ból 2 ember minimális életszínvonal mellett eléldegél, de semmi több. Félretenni akarsz ennyiből, ahhoz már nagyon sok mindenről le kell mondani.

Az iskola alatti időt meg ne hasonlítsuk egy normális életvitelhez. Egyetemista koromban én is simán elvoltam 1 hétig parizeres zsemlén, meg krumplis tésztán, de felnőtt, dolgozó emberek általában igényesebbek szoktak lenni. Bár a mai magyar fizetések mellett el is hiszem hogy sokan egy átlag költekezésre is rámondják, hogy luxus, holott közel sem az.

2013. dec. 9. 20:26
 13/28 anonim ***** válasza:
67%

Leírtam miket ettünk. Mindenkinek mások az igényei, nekem is nagyobbak lennének, de sajnos tisztában kell lenni azzal, hogy az élet nem habostorta, és hiába háborog a fél ország, hiába csendes tüntet mindenki, attól még nem lesz jobb. Ez az ország ilyen posvány marad, az életben nem fogunk jobb színvonalra fejlődni.

Az más, hogy egyénileg tud az ember fejlődni, de nem mindenki okos, nem mindenki szorgalmas, és annak bizony ebből a szűkös költségvetésből kell kihoznia a legjobbat. Az egyetemi éveket meg nyugodtan ide lehet sorolni, mivel nem jártam haza, simán vezettük a háztartást napi bevásárlással satöbbivel.

2013. dec. 9. 20:32
 14/28 anonim ***** válasza:
12%
Amúgy azt tényleg nem lehet tudni, hogy bruttó vagy nettó fizetésre gondolt a kérdező, jó lenne, ha ezt leírná.
2013. dec. 9. 20:34
 15/28 A kérdező kommentje:
A végén zárójelben írtam, hogy nettó. Én sem gondolom magam hülyének, de eleinte ennél úgy sem fogok többet keresni, és egyetemre sincs pénzünk. Persze nem lehetek benne biztos, hogy ez lesz a jövőm, amit leírtam, de egyelőre ezek a kilátások.
2013. dec. 9. 20:37
 16/28 anonim ***** válasza:
Nana,most akkor te már keresel,vagy csak keresni fogsz? qvára nem mind1...amúgy azt javaslom pár hónapi bevételt nem ártana félretenni,ha beleugrtok egy albérletes dologba,mivel nem tudhatod mennyit kérnek el előleg...az,hogy havonta kb 25ropi az egy dolog,de ha előre több havit kérnek el,mivel a főbérlőnek sem buli,hogy 25ezerért odadja a lakás kulcsot valami vad idegennek....
2013. dec. 9. 20:40
 17/28 anonim ***** válasza:

Igaz, bocs, azt nem láttam.

Szerintem kijöttök. Ha nem jó az én egyetemi idő alatti példám, tudom hozni tesómékét akik 194 000 Ft-ot kerestek ketten. Ebből 50 000 Ft körül volt a lakáshitel, a rezsi kb 40 000 Ft. 60 000 Ft ment kajára, és a maradék kb. 44 ezer Ft szórakozásra és egyéb költségekre.

2013. dec. 9. 20:41
 18/28 anonim ***** válasza:
(erre én is kíváncsi vagyok, hasonló a helyzetünk)
2013. dec. 9. 21:58
 19/28 anonim ***** válasza:
55%

nem kell aggódni,havi 48ezerből meglehet élni(a trükkjét ne tőlem kérdezd)

amúgy:

meglehet

van egy olyan sejtésem hogy még jobban is fogtok élni mint egy normál család,sokan összetennék a két kezüket a havi 90ezres fizetésért

2013. dec. 9. 22:19
 20/28 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem tudom hol éltek, de nálunk 60ezertől kezdődnek a legrosszabb legkisebb albérletek is, pedig ez sem Budapest. És akkor ezekben távfűtés a legelterjedtebb, ami télen 20ezer, a közös költség a panelekben lift miatt 10ezer, és máris elment egy fizetés, és akkor még nem jött a többi számla. Áram, gáz, szemétdíj, hidegvíz, melegvíz, (ha akartod, bár ez már szerintem alap) tv, telefon, internet.
2013. dec. 10. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!