A párom hozzám költözik, kell valamit valahol intézni?
Okmányiroda, ideiglenes (tartózkodási hely) vagy végleges lakcímbejelentés, ahogy szeretnétek...
(törvény szerint 3 napon belül kellene, de ezt egyfelől senki sem tudja, és senkit sem érdekel... amikor az én párom ide költözött, akkor meg volt a 3, csak nem nap, hanem év:) - akkor is amiatt, hogy itt tudjon orvoshoz menni... szóval ilyen okok miatt előbb vagy utóbb célszerü lepapírozni...)
#1, nem 15, hanem 3 munkanap. Más kérdés, hogy ezt senki sem tudja, és senki sem tartja be, nem láttam még élő embert, aki ha lement 2 hétre a nyaralójába, elment volna lakcím-bejelenteni...
Egyébként 2. 1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról:
26. § (1) A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés).
Nem feltétlenül kell bejelenteni, csak ha akarjátok. Ha lakcímet vált, néhány dolgot még érinthet a változás.
PL. munkahelyén, ha van üzemanyag költségtérítés (9ft/km)
ha van autója, a biztosítás összegénél sem mindegy, hogy egy vidéki falucskában él, vagy mondjuk a fővárosban.
Ilyen szempontokat is érdemes megfontolni. Az én párom pont emiatt nem jelentkezett be hozzánk. Anyagilag rosszabbul járt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!