Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is minden egyes...

Szerintetek is minden egyes hétvégén feltétlenül szükség van erre?

Figyelt kérdés

Párommal élek, 4 éve vagyunk együtt, 2 éve elköltöztünk otthonról (vidékről) a fővárosba. 25L (én) és 27F (párom), már nem tanulunk, hanem dolgozunk. Amióta itt élünk 2 éve MINDEN EGYES hétvégén hazautaztunk (200km, tehát oda-vissza 400km hetente). Ilyenkor van az én szüleimnél alszunk vagy az ő szüleinél. Én ezt már baromira unom! Persze szeretem én is a szüleimet, barátnőimet, de nem hiszem el, hogy egyszer nem tölthetünk el kettesben 1-2 napot itt! Hétfőtől péntekig robotolunk, estig dolgozunk, utána max 1 filmet megnézünk, aztán alvás. Pénteken egyből a munkából hazaérve pattanunk a kocsiba, és utazunk, vasárnap késő este meg vissza. Minden héten! Nincs soha egy kis közös program, magánélet. Persze otthon elmegyünk bulizni, de csakis a barátokkal. Párom sem a szülei miatt megy haza, nem anyuci pici fia, hanem a haverok miatt. Meg hogy ott van "mindenünk", itt meg nincs semmink és senkink. De könyörgöm, persze hogy nincs, ha nem megyünk sehova, nem ismerkedünk senkivel, max a kollégákkal, nem voltunk itt bulizni.

Szerintetek, még ha nincs is itt ismerősünk, nem lehetne néha itt maradni 1-1 hétvégét, és kettesben tölteni, elmenni valamerre? Én már megőrülök (nekem is van otthon családom, barátaim de akkor sem normális ez)

2013. dec. 1. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
nem az a kérdés hogy normális e. az a baj hogy egyikőtök szerint normális, a másikotok szerint nem.
2013. dec. 2. 00:45
 12/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos arra sem tudok hivatkozni, hogy anyagilag megterhelő, mert ismerünk pár egyetemistát a szülővárosunkból, akik Pesten tanulnak, és őket szoktuk mindig hazavinni meg visszahozni, megosztozunk az üzemanyagon, így pár ezer forintba kerül csak 1-1 utazás. Ma azt hiszem elbeszélgetek vele. Most is hulla fáradt vagyok, még jó, hogy csak 9-re megyek dolgozni, nem korábban, mert tegnap éjfélkor értünk vissza, majdnem este 10kor indultunk vissza, mondván "minél többet lehessünk otthon", megáll az eszem.
2013. dec. 2. 08:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

4-5 évig mi is csináltuk ezt, azzal a különbséggel, hogy az egyedülálló szüleinknek segítsünk otthon a ház körül. Aztán mi is elértük azt a pontot, hogy eléééég! Vettünk egy lakást, mára családi házba költöztünk, így sok a feladat itthon is. Ha a család látni akar bennünket, akkor muszáj kivárnia, hogy legyen egy szabad hétvégénk vagy jönnek ők!

Igaz, nálunk mind a kettőnkbe felmerült az igény az önálló életre, nekünk is fel kellett áldozni a családot, a barátokat, az ottani emlékeket. Szerintem keressetek kapcsolatokat a mostani lakhelyeteken. Próbáljatok meg munkatársakkal, esetleg szomszédokkal közös progikat szervezni annak érdekében, hogy a kapcsolataitokat építeni tudjátok.

2013. dec. 2. 08:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez semmiképpen sem normális így.
2013. dec. 2. 10:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy az a lényeg hogy ki szerint mi a normális a ti kapcsolatotokban hanem az hogy szerintetek mi a normális és mi működik a ti igényeitek szerint jól. Mivel te nem akarsz minden hétvégén haza utazni ezt egy komoly beszélgetés során ad a párod tudtára, ha neki arra van igénye hogy mindig haza menjen a haverokhoz neked nem kötelező vele tartani. Szervez magadnak programot lehet egy hétvége után hogy nem voltál vele a hiányod miatt ő is csökkenteni fogja majd a hétvégi utazásokat és inkább veled akar lenni, persze eleinte furcsa lesz neki hogy miért nem tartasz vele.
2013. dec. 3. 08:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Jó ég. Nekem még havi 1 is sok. O.o" Azok a kedvenc hétvégéim, amikor nem kell csinálni semmit a heti kaja megfőzésén és a fürdőszoba takarításán kívül. Olyan jó néha szusszanni egyet. A másik kedvenc hétvégém, amikor kirándulni megyünk a budai hegykbe. Vagy étterembe kettesben. Vagy koncertre. Annyi mindent lehet(ne) csinálni kettesben. Tök igazad van!
2014. jún. 26. 22:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Most látom: 2013-12-03

Történt valami azóta?

2014. jún. 26. 22:16
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülők is rohadtul unhatják már, hogy nincs egy szabad hétvégéjük, ami ne rólatok szólna.
2014. jún. 27. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!