Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 éves vagyok házassághoz...

17 éves vagyok házassághoz szeretnék kérni engedélyt gyámügyön mi ennek a menete?

Figyelt kérdés
időpont kell vagy csak simán bemegyek megmondom hogy kell és oda is adják?

2013. nov. 26. 17:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha ennyit sem tudsz elintézni akkor nem tudom mire jó 17 évesen házasodni, de ehhez persze semmit közöm csak kicsit provokatívnak tartom a kérdést.
2013. nov. 26. 17:58
 2/16 anonim ***** válasza:
58%
WC-zés megy egyedül?
2013. nov. 26. 18:04
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem, azt nem adják csak úgy oda, előtte állapotfelmérés és vizsgálat lesz, ami hónapokig eltart, szóval akár már mindegy, ha a 18-at megvárod...
2013. nov. 26. 18:06
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért hónapokig nem tart, de kötelező hozzá egy környezettanulmány pl, ami magában foglalja a szüleiddel való beszélgetést is, egy orvosi vizsgálat, hogy fizikailag - pszichikailag érett vagy-e meg ilyesmi. Szóval azért hetek - egy hónap van.

És bemész fogadónapon a gyámügyre, és előadod a kérésed, majd megmondják, milyen papírt kell kitöltened, ilyesmi...

2013. nov. 26. 18:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
de eltart hónapokig, mert ha nem is lenne fiatalkorú, de házasságok előtt mindig ki van kötve, hogy 3 hónap múlvára adnak csak időpontot, hamarabb soha, ez szabály. talán valami gondolkodási idő miatt, nem tudom. tehát már ez 3 hónap.
2013. nov. 26. 18:33
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
várd ki a 18-at! Nálunk is ez volt. Jött hozzánk a gyámügyesektől kezdve mindenféle családgondozó meg még az APEH(!!!!) -től is ember. mindnek ugyan azt kellett elmondani, végigjátszani, csomó papírmunka, hivatalokba járkálás, pszichiáterrel való beszélgetés stb... kb. 10 hónap telt el, és teljesen mindegy lett volna hogy kivárom-e már... a sok hercehurca jobban megviselt...
2013. nov. 26. 18:45
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
#5, a kötelező gondolkodási idő az 30 nap Magyarországon. Ne keverd azzal, hogy a zsufis házasságkötő termek (egyre ritkább) problematikája...
2013. nov. 26. 18:53
 8/16 anonim ***** válasza:
43%
Jobban jársz, ha vártok pár hónapot, míg 18 leszel.
2013. nov. 26. 18:55
 9/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyébként utána néztem pontosan, tessék, itt nyomtatvány (a fejléc nyilván máshol más):

[link]

itt a leírás az eljárásról:

[link]

2013. nov. 26. 18:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A helyi gyámügyre bemész elő adod a kérésed és ök közlik hogy majd ki küldenek valakit aki vizsgálodik,

ez a majd valószinű több hónap mert alapból lasuak és a korod miatt a lista végére kerülsz,

ha megvan akkor a házasági engedély 3 hónap ahogy itt irták

kb fél év mire a papirok meglesznek.

2013. nov. 26. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!