Karácsonyi ajándékozás! Hogy kerülhetem a kellemetlen helyzetet, ill. a balhét?
A férjemmel már évek óta nem szeretjük a karácsony körüli ajándékozási felhajtást.
Idén kitaláltuk,hogy ne vegyünk ajándékot, csak a gyereknek (egy van még jelenleg a családban, a miénk), és költsük azt a pénzt ételre-italra.
A férjem nővérén és anyósomon kívül ezt mindenki elfogadta, jónak tartja.
Hiába kértük, ők ketten közölték,hogy akkor is fognak venni.
Mivel a két család (a férjemé és az enyém) együtt tölti a Szentesét, mondtam a férjemnek,hogy ha már nem tudja őket lebeszélni,akkor ne Szenteste adják át, mert ezzel kellemetlen helyzetbe hoznak mindenkit.
De még ha másnap is adják oda, akkor is kellemetlen, mert mi tényleg untuk már,hogy állandó idegeskedést, a rohanást, a haszontalan dolgok vásárlását.
Viszont ha mi nem veszünk semmit, az is ciki!
Ha már úgy döntöttetek, hogy nem ajándékoztok, és ennek ellenére ők mégis hoznak, akkor ne érezd cikinek, hogy ti nem adtok.
Mondjuk én sem értem, miért jó ez. Számomra az ünnep legszebb része az az 1-2 hónap előtte, amikor minden találkozás alkalmával fél füllel azt figyelem, hogy mikor mond valamit, amiből rájövök, hogy mi lenne a jó ajándék.
Például a párom anyukájánál voltunk ebédre, és krémlevest csinált. Aztán beszélgettünk, és kiderült, hogy a szomszéd botmixerét kérte kölcsön, mert neki nincs. Ennek már egy hónapja, de így már tudom, hogy mit kap. És biztos, hogy örülni fog neki. Szerintem ez a legjobb az egészben :)
Mi már évek óta csak a szűk családot ajándékozzuk.4.en vagyunk.
Amíg a keresztgyerekek kisebbek voltak őket is.Pár éve hagytuk abba.
Viszont anyósékat,sógornőket, már vagy 15 éve nem ajándékozzuk.Hogy miért?
Mindig felhúztam magam az anyósék ajándékain.
Nem voltak éppen szegények,csak zsugoriak, de olyan párszáz ft os játékokat vettek a gyerekeinknek,a férjemnek textil zsebkendőt,nekem egy 25 dkg kávét, vagy egy száz ft os harisnyát....hogy azt mondtam, hagyjuk abba inkább...
Ja meg, a hab volt a tortán, mikor az anyósomnak vett kendőt viszont láttam a sógornőmön, a képet meg szintén a sógornőmék lakásásán...
Engem ezek nagyon bántottak.Mielőtt valaki leolt,hogy ne az értéket nézd,én se azt néztem, de azért nemár...Meg hogy azt csinál az ajándékával amit akar...háát...
Így nem idegeskedem karácsonykor.
A férjemnek, a két felnőtt gyerekemnek jó gondolkodni,mit ajándékozzak, hogy mi is legyen a fa alatt...
Köszi!
Nem tudom, nekem nem kell a meghittséghez ajándék. Főleg olyan, amit nyűggel veszek és nekem is azzal vesznek.
Nálunk tényleg mindenki megvesz mindent magának, ami nagyon fontos év közben.
Tavaly is megvettük a 62 éves anyukámnak a 28. órát, meg mécsestartót! Persze örül-örül, de ugyanúgy a dobozban végzik, mint a többi!
És tudom,hogy ha most csak azért veszek én is nekik ajándékot, hogy elkerüljem a kellemetlen helyzetet, akkor sose lesz vége, jövőre is ez lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!