Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítséget kérnék! Olyan...

Puma84 kérdése:

Segítséget kérnék! Olyan válaszokat szeretnék, aki konkrétan járt hasonló cipőben, vagy esetleg az ismerőse. Árvasági vajon jár?

Figyelt kérdés
Nemrég elhunyt az exem, született egy kislányunk, aki most 6 hónapos. Nem éltünk együtt, de együtt neveltük, napi kapcsolatban volt a lányával és közösen álltunk minden költséget. Jár az árvasági?
2013. nov. 24. 16:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Valamit nagyon elnéztél.

Linkeld már be légyszíves/másold be, ahol azt írja, hogy együtt kell élni.

2013. nov. 24. 21:47
 12/24 A kérdező kommentje:

i jogosult árvaellátásra?

Árvaellátásra az a gyermek jogosult - a házasságban vagy az élettársi közösségben együtt élők egy háztartásban közösen nevelt, korábbi házasságból, élettársi együttélésből származó gyermekét is -, akinek szülője a haláláig az öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte, vagy öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjasként halt meg.

Árvaellátás jár a testvérnek és az unokának is, ha őt az elhunyt saját háztartásában eltartotta és a gyermeknek tartásra köteles és képes hozzátartozója nincs.

[link]

2013. nov. 25. 07:40
 13/24 anonim ***** válasza:

Elég hülyén van megfogalmazva,de jár a babádnak az árvasági.

(unokaöcsém szülei sem éltek együtt sosem,még papiron sem,mégis kapja mai napig,lassan 10 éve)

2013. nov. 25. 08:55
 14/24 A kérdező kommentje:
Körülbeli összeget tudtok? Annyira félek amióta egyedül maradtam vele, hogy nem tudok megadni neki sok mindent.
2013. nov. 25. 09:21
 15/24 anonim ***** válasza:
Minden hónapban emelik legalább egy ezressel. Nekem most 58 000 forint jár havonta. Én is félárva vagyok. De szerintem ez függ attól, hogy mennyit keresett az apuka, nem?
2013. nov. 25. 09:54
 16/24 anonim ***** válasza:
Vagyis évente emelik, bocs. :D
2013. nov. 25. 09:56
 17/24 A kérdező kommentje:
Jó munkahelye volt, fix, évek óta ugyanott dolgozott vezető beosztásban. De fiatal volt, 30 éves még nem volt.
2013. nov. 25. 10:13
 18/24 anonim ***** válasza:
29 ezer Ft a minimális.
2013. nov. 25. 10:36
 19/24 A kérdező kommentje:
Hát kíváncsi leszek. És rettentően félek, hogy hogyan tovább. :(
2013. nov. 25. 12:37
 20/24 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hogy bemásoltad. Rád a "korábbi élettársi kapcsolat" vonatkozhat. De ezt nem kell bizonyítani ne aggódj, elég a szül. akvi. kivonat.

Kb úgy fog zajlani, hogy az elhunytnak megállapítanak egy kvázi rokkantnyugdíjat, ha volt annyi szolgálati ideje, amennyi a korának megfelelően elvárható, és ennek a 30%-a lesz az árvaellátás összege (ha te egészségkárosodott lennél nagyon, akkor 60%) havonta.

2013. nov. 25. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!