Ennyire hivatalosan kell ezt elintézni?
#20, dehogyis:)
Az illető kedvezményezettnek valóban nem kötelessége saját bankszámlát nyitni, nem köteles ezt a kötelezett felé igazolni és a fizetési módról írásban, hivatalos magánokiratként nyilatkozni, csak hát ebben az esetben kapja tovább postai úton, és kész... ennyi. A volt férj meg ezt teheti meg nyugodtan, és teljes joggal.
Én bankban dolgozok, vannak ilyen kérések. De ilyenkor tényleg nem a számlakivonat kell, hiszen az exnek (pláne a barátnőjének) semmi köze ahhoz, hogy mit mennyiért mikor vásárol az anya, mennyi a fizetése, mennyi a gázszámla stb. Egy sima igazolást adunk ilyenkor. Ezen rajta van a számlaszám, a számla tulajdonosának személyes adatai és hogy ki férhet hozzá a számlához - gondolom ez utóbbi is fontos.
Szerintem kérdezd meg pontosan az apukát, hogy mit is szeretne kérni. Számlakivonatot ne adj neki.
#25, tudod, azért kell aláírni, hogy az ex férj később bizonyítani tudja azt, hogy nem a hasára ütve utalgatott egy számlaszámra, hanem azért, mert az ex feleség ezt kérte.
Jó nagy hitvita keletkezett itt, de hidd el, nem olyan komplex dolog ez, minden pénzügyi tranzakcióhoz tulajdonképpen ugyanaz kell, hogy az hivatalos legyen, mint ami elő van írva "a számla kötelező alaki kellékei" címmel.
A bankszámla száma, a számla tulajdonosának a neve, a kiállító (tehát az összeget váró) személy aláírása, amivel igazolja, hogy igen őneki, igen ennyi összeget, igen, erre a számlaszámra. Nem értem, mi ebben a bonyolult... a Kérdező fog egy banki igazolást, vagy egy bankszámla-kivonatot amin kitakarja az összegeket de látszanak a számla-adatok, és ráírja, hogy "kérem a kiskorú X.Y. számára megítélt havi X Ft tartásdíjat a továbbiakban erre a bankszámlámra utalni", dátumozza, aláírja, ajánlott levélként feladja. Ennyi, és utána mindkét fél nyugodtan alhat. Van az egész vagy 30 perc, amin itt rágjuk a gittet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!