Mikor kell fizetni gyerektartás? Akkor kell gyerektartást fizetni e, ha nem ír alá semmilyen papírt? Fontos!
Egy ismerősömnek volt barátnője terhes. ( nem éltek együtt, nem voltak házasok)
Nevére nem veszi a babát , ha megszületik, lemond az apaságról!
Erről nem lehet lemondani.
Ha nem is ismeri el az apaságot, gyerektartás fizetésére akkor is kötelezni fogják.
Értem! Akkor mindenképp fizetni e kell így is úgy is!
Kb. mennyi szokott lenni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elvileg a volt barátnőjével megbeszélték a dolgokat! Hmm... ahogy én hallottam róla még változtatni fog a dolgokon. De egyet tudok hogy nem akarja lehúzni anyagilag az ismerősömet, elvileg megbeszéltek egy fix összeget amit majd fizetni e kell. jah! még annyit h láthatja a gyereket!
Igazából nem értem ? nem veszi a nevére de megfogja látogatni a volt barátnője nem tiltja meg!
Ha nem ismeri el az apaságot, nem fogják tartásdíj fizetésére kötelezni! Nem elég, hogy az anya valakire ráfogja, hogy ő az apa.
Ilyen esetben a Bíróság kér apasági vizsgálatot. Ha bebizonyosodik az apaság, akkor kötelezi tartásdíjfizetésre ami a nettó kereset 20-25 %-a), és az apával fizetti ki a vizsgálat költségeit is. Ami nem kis összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!