0-ás és B-s vércsportú szülőknek milyen vércsoportú gyermeke születhet?
Figyelt kérdés
Úgy értem,ha az apám 0-ás az anyám B-s vércsoportú.2013. okt. 18. 20:47
1/12 zsomkovacs válasza:
0-s és B-s alapvetően, nem tudom, milyen genetikai mutációk léteznek vércsoportokra, lehet, hogy nagyon ritkán előfordulhat más is, de alapvetően ez a kettő.
2/12 ivcs válasza:
ha jól emlékszem a biológia órán tanultakra, akkor vagy 0 vagy B
4/12 anonim válasza:
A 3-as hsz táblázata nem jó, keress egy másikat a net-en.
Hiányzik belőle ebből a linkelt táblázatból:
Apa:A Anya:B
fordított esetben(anya A, Apa B) pedig nem lehet 0-ás gyerek.
Valaki belekontákodott.
5/12 anonim válasza:
Valószínűleg B, de ha a B-s szülő hordozza a 0-ás allélt, akkor 0 is lehet, más nem!
6/12 anonim válasza:
Nálunk apukám 0 anyukám B.4-en vagyunk,2 B-s és 2 O-s született.
7/12 anonim válasza:
Juhú egy kis genetika :) szóval a nullás apukád biztos hogy homozigóta (i i) az anyukád pedig homozigóta és heterozigóta is lehet (I^B I^B vagy I^B i), tehát a lehetséges változatok --> i i x I^B I^B illetve i i x I^B i ezek alapján vagy te és az összes lehetséges testvéred heterozigóta B vércsoportúak vagytok, a másik esetben pedig 50-50 hogy nullás homozigóta vagy heterozigóta B vércsoportú vagy. Magyarul tökéletesen írták előttem, és ez 100%. :) Ha esetleg tudnád a nagyszüleid vércsoportját, lehetne még szofisztikálni:)
8/12 anonim válasza:
4!
Ne zavarjon, hogy épp az nem is erdekes, ha egyszer egy 0 es egy B szulo parrol van szó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!