Meg fogja kapni a csökkentést? Mit kell nekem vinni a bíróságra? Mert csak egy papírt kaptam, hogy jelenjek meg.
Figyelt kérdés
Volt párom gyerektartás csökkentését kérte a bíróságtól, visszamenőleg is január 1-től, holott még nem fizetett semmit ebben az évben. Arra hivatkozott, hogy mostani párjától már a második gyereke fog születni, és megszűnt a munkahelye2013. okt. 5. 17:22
1/9 anonim válasza:
Valószinüleg csökkentik a gyerektartást, viszont utólag ki kell madj fizetnie az elmaradást, de a csökkentett összeget.
2/9 anonim válasza:
visszamenőleg nem lehet csökkenteni, az addigiakat olyan feltételekkel kell megfizetnie.
Ha több, mint a minimum, akkor meg fogja kapni, a felsoroltak tekintetében, de az csak az azutániakra vonatkozik.
Te jelentetted a bíróságon, hogy nem fizet? 6 hónapra visszamenőleg az állam megelőlegezi neked, az apán pedig már ők hajtják be, nem neked kell kikönyörögnöd.
3/9 A kérdező kommentje:
Én a végrehajtónak jelentettem, hogy nem fizet, és ő utána ment el a bíróságra, hogy szeretné csökkenteni január 1-től, amióta nem adott semmi pénzt.
2013. okt. 5. 17:30
4/9 anonim válasza:
talán azért utolsó, mert azt a gyereket 2 ember vállalta, nem az anyuka egyedül, annyi a különbség mindössze, hogy ő szülte meg.
Az apja ugyanúgy felelős azért a gyerekért, függetlenül attól, hogy hány gyereket nemz még ezek után.
5/9 anonim válasza:
A csökkentés attól is függ, hogy mennyi volt a tartasdij es mennyi most a keresete. A tartasdij a jovedelem ötven százaléka lehet. Két gyerekre igy 25-25 százalék járna, háromra 16,6. Tehat ha a jövedelme alapján a tartasdij megfelel ennek, akkor nem csökkentik.
6/9 anonim válasza:
fog kapni csökkentést, de ettől függetlenül tartozik neked...
7/9 anonim válasza:
Részletesebben fejtsd kimert így nem lehet válaszolni. Mennyit ítéltek meg, mennyi a fizetése hány gyereke van?
8/9 A kérdező kommentje:
15 ezret ítéltek meg neki, hatezer forintra akarja lecsökkentetni. Állítólag nincs munkahelye, második gyerekük fog születni. Munkanélküli segélyen van, úgy, tudom, hacsak azóta nem dolgozik már.
2013. okt. 5. 17:59
9/9 anonim válasza:
A csökkentés attól függ, hogy most mennyit fizet. Amikor van keresete, akkor annak maximum 50%-a mehet gyerektartásra, 3 gyerek esetén 17%. Ha nincs munkhahelye, akkor is fizetnie kell a minimum összeget, azaz 15.000 Ft-ot, és ha majd minimálbérrel lesz bejelentve akkor is kell minimum ennyit fizetni gyerekenként. Szóval ha eddig 15.000 Ft-nál több volt megállapítva, akkor valószínűleg csökkenteni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!