18 éves lányom van, hogy nem jön haza éjszakára mit tegyek?
először is teljesen biztos vagyok benne, hogy te a lány vagy, mert abszolút azt az oldalt véded, támasztod alá, nem pedig az anyukáét. és egy anya nem írna olyat a gyereke apjáról, hogy az utálja a lányt. ha így érezné, már elvált volna.
amúgy szerintem teljesen normális ez a viselkedés. még akkor is normális lenne, ha a gyerek nem adna bele a közösbe, mert könyörgöm, mikor bulizzon ha nem 18 évesen? persze amíg a tanulás rovására nem megy, de dolgozik, tanul, szerintem be tudja osztani az idejét.
én amúgy 20 éves vagyok de 16 éves korom óta kimaradtam hétvégente éjszakára. mindig elmondtam, hová megyek, ennyi. megtanultam magamra vigyázni, 20 éves koromra képes vagyok elvinni egy egész háztartást (barátom persze segít), tanulok, diákmelózok, és hétvégente bulizok. ráadásul ezekről már nagyon be se számolok úgymond, 200 km-re lakom anyuéktól, nem mondom el mindig, ha leugrok egy sörre a haverokkal. gondolj bele, a te lányod is kb. itt tart már, örülj neki, hogy legalább csak hétvégente nem látod.
ha a lányal beszélsz akko rmiért irod hogy a lányod is itt tart?
vagy nagymuter is bejött e képbe?
gratulálok azoknak, aki 0%-ra sikerült lepontozni. még ha nem is tetszik a véleményem (bár nagyban nem különbözik az eddig leírtakkal), akkor is elvileg "hasznos", mert a kérdésre válaszoltam.
ilyenkor komolyan nem tudom, mit gondoljak. vagy legalább valaki segítsen már, hogy mi volt olyan unszimpatikus a hozzászólásomban. komolyan érdekel.
Valószínűleg alig várta már, hogy betöltse a 18-at. Addig megfelelt az elvárásaitoknak, hogy ne legyen vita, most viszont éli életét. Jól teszi, hagy menjen, hagy tapasztaljon. Ez szokott lenni ha egy gyereket nem engednek szárnyakat nyitogatni, akkor amikor kinyílik az ajtó, elrepül.
Szerintem az a legjobb megoldás, ha nem kényszeríted semmire és ezentúl nem kezeled gyerekként. Fogadd el, hogy saját életet él, önálló egyéniség. Ne irányítani, hanem segíteni akard őt azon az úton amin halad. Legyél barátja inkább mint szigorú szülő, sokkal többet el fog árulni a saját dolgairól és akkor könnyebben nyomon tudod követni hol jár, mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!