Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg, hogy ne...

Hogyan mondjam meg, hogy ne sértsek meg senkit?

Figyelt kérdés
3-an vagyunk barátnők.Hármunknak van összesen 5 gyerek. /ebből 1 az enyém/ Minden nap összeülünk a csajokkal,kávézunk,teázunk és közben megbeszéljük az élet nagy dolgait.Nagyon jókat dumcsizunk és szinte minden nap összejövünk.Az a problémám,hogy míg mi beszélgetünk,addig a gyerekek játszanak és úgy szét vágják a lakást 2óra alatt,hogy miután elment mindenki én másfél órát pakolok.Jó lenne néha máshol is összejönni,mert utálom már a mindennapos kupit.Viszont tényleg jól esnek ezek a csajos dumcsipartik. Hogy lehet ezt megmondani finoman?
2009. nov. 4. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, miért mindig nálad vagytok? A másik 2 barátnődnek nem jutna eszébe hogy átivitáljanak téged a saját otthonukba, ha nem is túl gyakran de azért néha-néha? Én a helyedben finoman elmondanám, hogy ez nekem így nemjó. Nem kell neked mindennap mások után pakolászni. Ne légy elnéző, ha igaz barátnőkről van szó, akkor megértik!
2009. nov. 4. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem: mindig te vagy a vendéglátó? Ha így van, szerintem nyugodtan jelezheted nekik, hogy ezeket a dumapartikat felváltva rendezzétek. Ha igazi barátnők vagytok, akkor ezt tekintik normálisnak. (És nem is értem, nekik ez miért nem jut eszükbe? Nem igazán figyelmesek.)
2009. nov. 4. 19:21
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha igazi barátnők vagytok, akkor ezt őszintén meg lehet beszélni úgy, hogy senki ne sértődjön meg. Az igazi barátnők előtt nem kell arcoskodni, feszengeni, és minél később mondod meg, ha zavar valami, annál zavaróbb lesz, joggal sértődnek meg, hogy miért nem szóltál! Valószínűleg ők nem tudják, hogy Neked ez mekkora gond, nem gondoltak bele! Őszintén elmondod, hogy másfél órát pakolsz utána, és jó lenne ezt felváltva. Vagy maradjanak ott utána és pakoljatok el együtt, közben is tudtok beszélgetni. :)
2009. nov. 4. 19:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
vigyorogva, jókedvűen kérdezd meg, hogy akkor holnap kinél lesz az összejövetel?
2009. nov. 4. 19:36
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Bár az előttem szólóknak igazuk van, szerintem óvatosan vezesd fel a dolgot!

Ne öntsd őket nyakon rögtön az őszinteséged hideg zuhanyával, hanem: találj ki valami ürügyet, hogy aznap miért nem nálatok lesz a találka (pl. szerelik a bojlert), legközelebb vesd fel, hogy hallottál egy tök jó helyről, ahol a gyerekekre felügyelnek, ti közben nyugodtan kávézhattok, majd harmadik alkalommal, hogy olyan szívesen megnéznéd a barátnőd új kanapéját, amiről annyit mesélt :-) Szerintem még ha jó barátnők is vagytok akármilyen jó szándékkal is közlöd amit szeretnél, lehet, hogy félreértik, (vagy esetleg megsértődnek). Ha annyira megértőek lennének veled, már rég felvetette volna valamelyikük, hogy legközelebb ne nálad legyen a buli, mert megterhelő (tudhatja mivel jár, ha tombolnak a csemeték)!

2009. nov. 4. 19:41
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

A válasz megírásának időpontja: ma 19:41

bocsi, de nem értem miért kellene mellébeszélni??? abszolút felesleges hazudozás, magyarázkodás.

2009. nov. 4. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is van egy ilyen 3-as kismama csapat,de nálunk 7 gyerekkel,nekem 3 barátnőmnek 3 másiknak 1.Mi megyünk mindenkihez,igaz 3 gyerek mellett nem minden nap tudunk már.Most nekem a 3 gyerekes barátnőmmel van ilyen problémám,hogy iszonyatosan rendetlenek a gyerekei.Nem tudnak azok a gyerekek normálisan eljátszani semmivel,amikor már csatatér van körülöttük,akkor unatkoznak.A lényeg,hogy rend ne maradjon.Az igazsághoz tartozik,hogy az a barátnőm is elég rendetlen,ehhez szoktak otthon a gyerekek.Én az ellentéte vagyok férjem szerint rendmániás,ami szerintem nem igaz,csak nem értek egyet azzal,hogy ahol kisgyerek van,ott le kell totálisan amortizálni nekik a lakást.Nálunk a gyerek szobákban is rend van szinte mindig,mert erre szoktattam Őket.Amivel nem játszanak elteszik,igaz néha mondani kell,de nem hagyom rájuk a rendetlenséget.Ezt már a 17 hónapos is kezdi érteni,hogy amivel nem játszik szépen vissza teszi a helyére.Továbbá azok a játékok amik nem ezekbe a kis kezekbe valók,azok felsőbb polcon vannak,és a pici nem éri el őket.Így nem teszi tönkre a nagyobbak játékat,és bemehet a másik gyerek szobába is.Amikor nálunk vannak,én nem engedem játszani a gyerekeket máshol,csak a lányaim szobájában(Ők a 2 kisebb).Ha nem vagyok határozott,az egész lakást pillanatok alatt szétbombázzák.A 2 kisebbünk majdnem egyidős,még olyan gondom is volt velük,hogy az Ő gyerekei amerre járnak a lakásban,arra burogatják a cumis üveg tartalmát.Nos,nálunk ez sem divat,isznak,és elveszem.Az övükét is ha itt vannak.Mert azért az is kölünbség köztünk,hogy mi vigyázunk mindenünkre amiért megdolgoztunk,Ők meg nem.Néha voltak ebből kisebb sértődések,de nagyobbak szerencsére nem.Gyerek nevelés terén nem értünk egyet sokmindenben,de ez nem szab gátat a barátságnak.Viszont nagyon sokszor nem értem amikor a barátnőm panaszkodik a gyerekeire,nekem meg mondja,hogy milyen jó nekem az enyémekkel.Mert az övéivel probléma van suliban oviban,otthon.Hát igen,ilyenkor az orra alá tolom a nevelési különbözőségeinket,hogy mindek mi lett a következménye.
2009. nov. 4. 19:57
 8/9 anonim válasza:
100%
Szerintem nem kéne kitalálni hazugságokat. A barátainak általában nem hazudik az ember... Szimplán elmondod nekik, ennyi az egész.
2009. nov. 4. 20:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Ja,nem.Eszembe sem jutott hazudni csak érdeklődtem,hogy finoman hogy lehet ezt közölni.Egyébként én is sokszor átmegyek hozzájuk,de inkább csak beugrok,iszok egy kávét,aztán rohanok intézni a dolgaimat.Délután szoktak lenni a "gyűlések" amik nálunk vannak.Holnap beadagolom nekik.Köszönöm a válaszokat!!
2009. nov. 4. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!