Szeretném ha a párom mezőgazdasággal foglalkozna. Előbb vennénk főldet azt műveltetnénk a termény árából vennénk egy traktort aztán gépeket stb. Szerintetek így meglehetne gazdagodni?
Az oké, hogy te szeretnéd! De a párod mit szól hozzá?
A mezőgazdaság nagyon kemény munka. Mellette nem igen van olyan, hogy most elmegyek 2 hét szabadságra.
Most tünt csak fel, hogy azt irod, hogy "műveltetnénk" a földet. Akkor nem is ti akartok ott dolgozni?
Mekkora földet akarsz venni?
Szerintem ezt még gondold át jobban.
Szeretném ha a párom mezőgazdasággal foglalkozna.
És te mivel foglalkoznál? És ő mivel szeretne foglalkozni?
Ez így túl kevés info, szerintem csak álmodozol, és azt hiszed, a mezőgazdaság leányálom...
És a föld árát hol veszitek?
Mert ha annyi földet akartok venni, aminek a termése kifutja a szükséges gépek árát pár éven belül, plusz ugye addig a műveltetés árát... ahhoz minimum milliomosok kell, hogy legyenek a szüleitek...
Másik dolog: A párod szeretné ezt csinálni? És ért hozzá?
Mert 100 éve még tényleg nem nagyon kellett tanulni a mezőgazdaságot, ott volt a kapa, belevágod a földbe, az
*aztán annyi.
De ma egy új traktor kb. űrhajóra hajaz belülről. 2 millió fajta vetőmag van, arra 4 millió fajta gyomirtó, műtrágya...
Szóval ez nem úgy megy, hogy na én akkor mától földművelek.
Meggazdagodni nem fogsz, nekem elhiheted!
Én a semmiből 2x meggondolnám, hogy belefogjak-e, de te tudod.
Ugye nincs föld, se más, és nem mindegy mennyi az ára, mit teszel bele, satöbbi.
" 20 milliós traktort miből?"
Az a 100Ha feletti birtokméretre való, biztos nem bírnának venni annyit, pár hektárt meg egy mtz is megcsinálna.
Már csak az a kérdés ráakarná-e ezt erőltetni a másik félre, vagy belemenne-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!