Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám rengeteg kölcsönt vett...

Szabolcs007 kérdése:

Apám rengeteg kölcsönt vett fel a tudtunk nélkül, amit nem fizet. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Apám pár éve nem az,aki volt.

Ellopkodta a család összes aranyát,sokat fenyegette anyukámat, hogy megöleti. Úgy érzem tőlem fél, mert évek óta küzdősportolok. Sokszor akar bizonyítani,mikor részeg, pl rámtámadt egyszer egy fejszével,a fejem mellé ütött néhány cm e.De utána kivettem a kezéből és földre vittem.Sosem bántottam,de szerintem ráférne.

Itthon semmit nem csinál,amiért mindig panaszkodik anya,hogy egymaga nem bírja. Anya kiköltözött a közös szobából már jó pár éve,azóta sosem takarítottak ki,havonta fürdik és műanyag üvegekbe végzi a rövidebb dolgait. Anya nem akar elválni,mert akkor ránk maradna a kölcsön.

A háznál semmibe nem segít be,nem lehet rá számítani.

Mit lehetne tenni egy ilyen emberrel???

Arra hivatkozik mindig,hogy a fél ház az övé,de a saját szobájába is nagyon büdös van,mi lenne ha az egész házat ő tartaná rendben?? Anya az összes spórolt pénzét ráköltötte,hogy ne kössék ki a villanyt stb,de már nem sok van neki,ezést kérdezlek titeket?? Már annak is örülnék ha elmenne innen.

2013. szept. 14. 17:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Miből szűröd le, hogy mi milyen körülmények között élünk?? A szobájába sosem megyek be és mindig csukva van az ajtó. kb 1millió forint értékben vitte el az aranyat.

Attól mert ő így él,ne hidd,hogy nincs wc a házba.

Azt elfelejtettem ideírni,hogy örökölt egy házat,amit eladtak és az a pénz is eltűnt. Nem mintha kellene,csak nem értem a kölcsönt.

Közös a ház. Ha mondjuk elválnak,akkor ki mit kapna ilyen érvek mellett??

2013. szept. 14. 22:19
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha a házra van terhelve nem marad nektek semmi.
2013. szept. 14. 22:28
 13/16 anonim ***** válasza:

Abba édesanyádnak is bele kellett egyeznie, hogy erre hitelt vegyen fel...

Így se maradna nektek semmi, mert ha elfogadjátok az örökséget, és mondjuk édesanyád halna meg előbb, akkor is jönne vele az adósság is, ha elfogadjátok, szóval ha nem tudjátok fizetni, akkor ez a ház mindenhogy elúszott.

2013. szept. 14. 22:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha a házra van terhelve (ami ha a szüleid közös tulajdona, akkor bele kellett ebbe egyeznie anyukádnak is) és fizető képtelenekké váltok, akkor a ház megy. Teljesen mindegy, hogy apud kölcsöne, vagy anyudé, mivel házastársak, ezért közös, pláne ha a közös házra van terhelve.

Ha kifizetitek, akkor nincs probléma, ha nem, akkor van. Ha elválnak, akkor valószínű kapja a ház és a hitel felét is anyukád, de szerezni kell egy jó ügyvédet, lehetséges, hogy megteheti, hogy ő a hitel részéért cserébe odaadja a házrészét, nem tudom. Így anyukátoknak nem marad semmije, de mérlegelni kell, hogy mi neki a jobb.

Ha apukátok hal meg előbb, akkor is megöröklitek a hitelt, ha nem fizettek szintén úszik a ház. Ergo így is úgy is fizetni kell, de én tényleg felkeresnék egy ügyvédet, akivel számba tudunk venni minden lehetőséget. Nem árt ha tisztában vagytok anyukád jogaival ezzel kapcsolatban, akkor sem ha után mégis úgy dönt hogy marad.

A kérdés itt inkább az, hogy teljesen magára akarjátok-e hagyni apukádat, mert hitellel a nyakában ilyen életmóddal ő valószínűleg hamar az utcán fog kikötni.

Mekkora hitele van apudnak?

2013. szept. 14. 23:23
 15/16 A kérdező kommentje:
300.000 ből lett 1.100.000ft
2013. szept. 16. 05:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Az sem valami jó kifogás hogy azért nem akar elmenni anyukád mert nem lenne örökség. Ezek kifogások, nem megoldáskeresés. Bocs hogy ezt mondom de anyukád felvállalt egy áldozatszerepet. Ha ő nem akar ezen változtatni akkor csak annyit tudsz csinálni hogy tanulsz a hibájukból.

Amúgy elvileg ügyvéddel lehet tényleg tenni ezért, mert júliusban volt valami per ami kimondja hogy ennyire sokszoros kamatot nem számolhat fel a bank, de ez még nem végleges megoldás. Nézz rá Kásler Árpád honlapjára ott mindig van evvel kapcsolatban info.

[link]

2013. szept. 16. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!