Barta Hajnalka kérdése:
Még nem váltam el hivatalosan, de az új páromtól kisbabám születik. Úgy tudom a babát a hivatalos férj nevére anyakönyvezik. Hogyan lehet az apukája nevére íratni, mi a hivatalos menete?
Figyelt kérdés
2013. aug. 26. 14:59
11/12 Jégtánc válasza:
Nem kell dns vizsgálat amikor a gyermek nevében indítattjátok el az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Mi is ezt tettük.Kedves kérdező ,menjetek be a gyámügyre és ott mindent el tudnak mondani.Gyermek születése után tudjátok elindíttatni a pert.Biológiai apával együtt bementek a gyámügyre ott felvesznek egy jegyzőkönyvet amiben az áll hogy ő az apa.Majd ők megkeresik a volt vagy még férjet és akkor ő is tesz egy nyilatkozatot hogy nem ő a biológiai apa.Majd ha nincs semmi probléma,akkor megvan pár hónap alatt.
12/12 anonim válasza:
Mi olyan sokára kaptunk időpontot az első férjemmel a válóperre, hogy addigra már komoly pocakkal voltam az új páromtól. Felvilágosítottak, hogy ez majd a gyerek neve körülproblematikus lesz, de amúgy ott akkor már pikk-pakk szétválasztottak.
Aztán a gyámügy azt mondta, hogy valóban lehet olyat csinálni, hogy az új párod (az gyerek igazi apja) "örökbe fogadja" a saját gyerekét, így véve őt fel a nevére.
Mi a bírósági útat választottuk: volt-férj, apa, és én bementünk a bíróságra, számolgattunk pár hónapot közösen, majd kijöttünk a papírral, hogy a gyerek mindenki egybehangzó állítása alapján az új páromé, így az ő nevére írták át.
Nem szép, de így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!