Mennyire gáz, ha szüleim tudta nélkül veszek magamnak
tabletet?
A tanulás is munka! Te megdolgoztál a pénzedért! Vedd csak meg azt a gépet!;)
2013. aug. 22. 22:54
12/23 A kérdező kommentje:
Leginkább apa reakciójától tartok. de ha elmondom anyának, elmondja apának.
Vedd meg nyugodtan. A te pénzed, te dolgoztál meg érte. A te jó átlagodra adták az ösztöndíjat, miért ne vehetnél belőle azt amit akarsz? Elvégre nem drogra vagy bulizásra akarod költeni.
Tuli
2013. aug. 22. 22:58
Te most viccelsz? Ha el akarnál költözni a világ másik végére, gyereket szülnél/csinálnál, megházasodnál arról sem kéne engedélyt, véleményt kérni, hanem bejelented és kész. Nem óvodás vagy, hanem felnőtt ember.
2013. aug. 22. 23:00
15/23 A kérdező kommentje:
csak az ösztön dijt se mondtam el nekik. vagy talán egyszer említtetem, de nem jöttek elő vele
Szerintem ha 22 évesen saját pénzből veszed és nem megy annak a rovására amire a pénzt kapod, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Főleg ha a suliban is hasznát veszed.
2013. aug. 22. 23:09
Ehhez tudni kellene a hátteret is. Hogy állnak a szüleid anyagilag, mennyire megterhelő nekik téged eltartani? Ha anyagi gondjaik vannak, nyilván nem fognak rajongani érted, ha kiderül, hogy a saját pénzed meg dugdostad, hogy tabletet vehess, meg persze tőled sem igazán szép dolog.
Ha jól áll amúgy a család, akkor viszont egy percig se aggódj! A szülőknek mindig van elképzelésük arról, hogy a gyereknek hová kellene tenni a pénzét (gyűjtsön lakásra stb.), és mi mindenre nem kellene költeni, de ez legyen csak az ő gondjuk. Felnőtt ember vagy, saját magad döntesz.
2013. aug. 23. 00:42
Őszintén szólva nekem furcsa kicsit, hogy a szüleiddel laksz, de nem tudják, hogy kapsz ösztöndíjat, és titokban akarsz venni egy tök drága műszaki cikket. Persze, 22 éves vagy, nem kell engedélyt kérned, de ilyesmit meg szokott beszélni az ember a családjával/akikkel együtt él. Én ha egy új felsőt veszek, azt is megmutatom anyukámnak. Nem tűnik fel a szüleidnek, hogy havi több tízezer forint ösztöndíjat kapsz? Ha viszont így van, és tényleg nem tűnik fel nekik, akkor vedd meg nyugodtan a tabletet is, az se fog feltűnni.
2013. aug. 23. 09:09
19/23 A kérdező kommentje:
Nem több tízezer ft-t kapok.
Anyagilag állhatnánk fényesebben is.
Ha anyagilag szarul àllnànk de kiköhögnénk a gyerek tanulàsi költségeit, ès nem tudnèk ròla, hogy ösztöndijat kap mérges lennèk.27 éves vagyok 22 êvesen levelezőre mentünk a fèrjemmel, hogy össze tudjunk költözni. Utàna vettem laptopot magamnak....
2013. aug. 23. 13:10
Kapcsolódó kérdések: