Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik, olyan igazolás,...

Létezik, olyan igazolás, melyben bizonyítani tudom, hogy bár a család minden tagja ( a szüleim és a két nővérem), egy helyre van bejelentve de a költségeken nem osztozunk?

Figyelt kérdés
Egyik nővérem sem lakik itthon,tényleg nem adnak haza pénzt de nincsenek bejelentve ideiglenes lakcímmel máshova. A szüleim is dolgoznak, én tanulok és mellette dolgoztam abból tartottam el magam de a munkahelyem megszűnt ezért szükségem lenne az egyetemi szociális támogatásra.
2013. aug. 15. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mert jogilag oda tartoznak.
2013. aug. 15. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Az utcánkban van egy házaspár 3 gyerekkel. Az önkormányzatnál bejelentették valahogy, hogy bár egy fedél alatt élnek, de külön kasszán, és hogy folyamatban van a válás, anyuci egyedül neveli a 3 gyereket.

Ennek persze a fele sem igaz, együtt vannak, apuka gürizik a családért, mint a meszes, anyuka meg tesped otthon, meg üvölt a gyerekekkel, válás kanyarba' nincs.

Több, mint 5 éve veszik így fel a lakásfenntartási támogatást, mert ezzel a bejelentéssel már az egy főre jutó minimum nincs meg. 80 000 Ft. értékű fát kaptak idén is... Jelzem, NEM "rejtett erőforrás" a család, nem is azon a környéken laknak - ugyanis a mi kisvárosunkban télen aszerint osztogatnak családonként 70 000 Ft értékben tüzelési utalványokat, hogy ki milyen utcában lakik. Értelemszerűen a "brazil" utcákban lakók kapnak, a többiek nem. Az az egy-két magyar család meg jól jár ilyenkor, akik csak ott tudtak anno házat venni, azon a környéken...

A narancsos polgármesterünknek kell a szavazat...

2013. aug. 15. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez elég nehéz ügy, mert hivatalosan azt nézik, ki hova van bejelentve, az elvileg senkit nem érdekel, hogy ki hova fizet. De szerintem ez mégsem egyedi eset és kellene, hogy legyen rá megoldás, szerintem elsősorban az egyetemen tudnak segíteni ebben.
2013. aug. 15. 19:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat!
2013. aug. 17. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha aláírattatsz velük egy papír, amiben nyilatkoznak arról, hogy nem adnak semmit sem haza, hanem magukra költik, akkor elvileg lehet. De ehhez az ő nyilatkozatuk kell, hogy igen, ott laknak, de saját kasszán vannak, és saját magukat tartják fent. Ilyenkor pedig anyud+apud+te számítasz bele az egy főre jutó jövedelmesbe.

Avagy büntetőjogi felelősséged mellett kijelented, hogy ez a helyzet, aláírattatod anyuddal, apuddal, mint tanúkkal, vagy esetleg a tesóiddal, és akkor is megoldva a dolog. De hozzárakom, ezek még mindig nem 100%-os megoldások, van, ahol elfogadják, van, ahol nem.

2013. okt. 16. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!