Elvált nő vagyok. A lányommal és az anyámmal élek együtt, egy lakásban. Az egész lakáson az anyám haszonélvezete van,3/4-e az én tulajdonomban van,1/4-e a lányom tulajdona. Igényelhetek-e szociális alapon bérlakást vagy valamit?
Figyelt kérdés
Egyedülállóként munkanélküli vagyok jelenleg. Van egy több, mint 2 éves kapcsolatom, amibe - és mindenbe - beleszól az anyám. A "Párom" is rossz anyagi helyzetben van..., de valahogy függetlenedni szeretnék... Az anyámnak esze ágában sincs két lakásra cserélni ezt, amiben vagyunk..., és nincs is mondjuk pénz rá.2009. okt. 26. 15:00
1/5 anonim válasza:
Igényelni igényelhetsz,de valószínű,hogy nem fogsz kapni semmit.Tulajdonodban van lakás,és csak 1 gyermeked van.Azoknak szoktak szociális alapon lakást adni akiknek nincs semmi,és legalább 3 gyerek van...Én amikor a fiam megszületett 17 évvel ezelőtt,akkor igényeltem egy szükség lakást,mondván,hogy se pénzem,se vagyonom,és 1 szobás lakásban éltünk akkor 5-en.Apám,anyám,én,a fiam,a férjem.Nem kaptam semmit,és avval indokolták,hogy rajtam kívül sokan rosszabb helyzetben vannak.De felírtak a listára,hogyha egyszer a sor elejére kerülök,akkor talán kaphatok.Mint írtam 17 év telt el,és még mindig nem vagyok a sor elején.(Igaz azóta úgy alakult az élet,hogy nincs rá szükségem)Szóval te se nagyon fogsz kapni,mert te még így is jobb helyzetben vagy mint sokan mások...De próbálkozni lehet.
2/5 anonim válasza:
Sajnos a haszonélvezet azt jelenti, hogy szinte örülnöd kell, hogy lakhatsz a saját lakásodban. Sokkal erősebb jog, mint a tulajdonjog, azzal a kivétellel, hogy ő nem adhatja el a lakást, csak Te. Sajna azonban nem valami kelendő egy ilyen lakás, amin haszonélvezeti jog van. A kiskorú tulaj miatt meg max a saját 3/4-edet adhatnád el, a gyámügy nem valószínű, hogy belemenne a lányod negyedébe is.
3/5 anonim válasza:
Mégha kapnál is szociális bérlakást, miből tartanád fenn? Szerintem esélytelen vagy rá, mert van a tulajdonodban ingatlan. Jobb lenne, ha bemennél a polgármesteri hivatalba, és ott kérdeznéd ezt meg.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos eléggé bonyolult jogi helyzet ez, én szeretnék önálló életet, viszont édesanyám már nem akar költözni - mondván, ő már idős ehhez -, bár én szívem szerint két kicsire cserélném /ráfizetéssel/ - ha lenne pénzem, ami nincs. Úgy, hogy marad a kilátástalanság. De köszi a válaszaitokat.
2009. okt. 26. 18:19
5/5 anonim válasza:
A ház az anyádé! Amíg meg nem hal, azt csinál amit akar! Ez jog! Ha meghal, akkor majd a tietek lesz! Addig igényelj lakást! Mivel haszonélvezettel terhelt nem hiszem hogy jogilag számít, de valószínűleg az "elbírálásnál" nem jó pont hogy tulajdonos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!