Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családok akik felvették a...

Családok akik felvették a szocpolt?

Figyelt kérdés
Ti hogy gondoljátok a 2. gyereket(akinek még csak egy van)vallaltok ebbe a válságos világba? Rokonom azt mondta (11hónapos a baba)hogy most per pillanat ugy vannak hogy inkább épitsék bele a lakáshitelbe de nem merne mégegyet szülni mert csak most fog jönni az ovi,iskola meg ami még kell ugye a gyereknek. Nekik meg lakáshitel+kocshitel+rezsi(hó),csekkek ami nem kevés ugyhogy naprol napra élnek.Ugye még a gyereknek nincs is igénye majd később.Ti hogy gondolkoztok ebben a témában?
2009. okt. 25. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Mi eleve nem vettük fel a szocpolt. Szép, szép, hogy adnak, de a párom nem tenyészbika, én nem vagyok inkubátor, a gyereket nem azért akarjuk, mert pénz, hanem önmagáért. Egyébként is az életben bármi történhet, és nálunk sajnos történt is, beteg lettem, emiatt már két éve elkerül minket a gólya. Ki tudja még meddig kell várnunk?! Görcsöljünk még inkább azon, hogy jaj, mikor jön már a gyerek, különben vissza kell fizetni...

Egyébként a második baba már nem olyan nagy kiadás, mint az első. Sok ruha, játék, bútor megmarad az elsőtől, okosabbak, tapasztaltabbak a szülők, megoldják. :) A környékünkön sok a nagycsaládos (3-4 gyerek, és nem cigányok), nekik is van hitel, rezsi, mégis szépen járatják a gyerekeiket, pedig van, ahol csak az apa dolgozik. :) Ha szeretnének második babát, akkor vállaljanak, de ne a pénz határozza meg, kell-e nekik gyerek, vagy sem.

2009. okt. 25. 11:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is felvettük a szocpolt. Építkeztünk s így csak 3 millió hitelre volt szükségünk a szocpol mellé.Mi a férjemmel mindig is két gyereket szerettünk volna, s úgy voltunk vele, akkor miért is ne használnánk ki ezt a lehetőséget. Nagyon sokat kellene dolgozni azért a 2,4 millióért.Nem könnyű megélni, de mi mindenképpen vállaljuk majd a másodikat is.Kicsit összébb húzzuk magunkat, de akkor sem fog testvér nélkül felnőni a kisfiunk. Én el sem tudom képzelni, milyen az, akinek nincs testvére... Szörnyű lehet. Minket is felneveltek valahogy a szüleink s ők sem voltak gazdagok. De boldog gyerekkorom volt, mert volt/van egy jó testvérem. Ettől nem szeretném megfosztani a gyerekem.
2009. okt. 25. 12:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én testvér nélkül nőttem fel és egyáltalán nem volt szörnyű, és most sem szörnyű az életem.

Kevés az a család aki annyival meg tudja oldani a gyerekvállalást,hogy "kicsit összébbhúzzuk magunkat". Egy gyermek, főleg kettő nem kis lemondásokkal jár, meg kis összehúzással.De ti tudjátok.

Nekem nem csak az a lényeg, hogy bármi áron reprodukáljam magam, hanem hogy a megszületett kisembernek "minőségi"életet tudjak biztosítani és hónap végén ne legyen görcsbe a gyomrom, hogy mit adok neki(k) enni.

2009. okt. 25. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi felvettük a szocpolt 2 gyerekre előre, és eléggé mardosott a gondolat, hogy a sors majd nem bosszulja-e ezt meg, tehát hogy sikerül-e majd "teljesíteni". Nekem kicsit olyan előre iszunk a medve bőrére szituáció, de a pénzre szükségünk volt.

Aztán azóta a házunk felépült, ahol immár kislányunkkal és kisfiunkkal együtt élünk :-)

(ui:Álmaimban mindig is 3 gyereket szerettem volna.)

2009. okt. 25. 13:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat tanulságos nagyon:))
2009. okt. 25. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömék is felvették 2 gyerekre a megelőlegező szocpolt egy új 40nm-es újépítésű lakásra (másfél szobás). Már megvan a két gyerek és ott nevelgetik abban a lakásban. A lakásnak még nincs meg immár 3 éve a használatba vételi engedélye, így sajnos hiába van egy lakásuk, gyakorlatilag illegálisan laknak ott. Az építési vállalkozó azóta becsődölt, szóval kilátás sincs a dolgok jobbra fordulására. Mivel felvették a szocpolt, így eladni sem tudják. A gyerekek meg csak nőnek. Most úgy vannak, hogy négyen laknak egy szobában, mert a másik szoba egybe van a konyhával. Nagyon sajnálom őket. Azért is írtam le neked, hogy nagyon meg kell gondolni.
2009. okt. 25. 23:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Szia 23.05.!Uristen!!!Na ezt mondom én is hogy szülni szép és jó dolog de felis kell nevelni a gyerekeket.Köszönöm hogy irtál.Szép napot:)))
2009. okt. 26. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!