Családok akik felvették a szocpolt?
Mi eleve nem vettük fel a szocpolt. Szép, szép, hogy adnak, de a párom nem tenyészbika, én nem vagyok inkubátor, a gyereket nem azért akarjuk, mert pénz, hanem önmagáért. Egyébként is az életben bármi történhet, és nálunk sajnos történt is, beteg lettem, emiatt már két éve elkerül minket a gólya. Ki tudja még meddig kell várnunk?! Görcsöljünk még inkább azon, hogy jaj, mikor jön már a gyerek, különben vissza kell fizetni...
Egyébként a második baba már nem olyan nagy kiadás, mint az első. Sok ruha, játék, bútor megmarad az elsőtől, okosabbak, tapasztaltabbak a szülők, megoldják. :) A környékünkön sok a nagycsaládos (3-4 gyerek, és nem cigányok), nekik is van hitel, rezsi, mégis szépen járatják a gyerekeiket, pedig van, ahol csak az apa dolgozik. :) Ha szeretnének második babát, akkor vállaljanak, de ne a pénz határozza meg, kell-e nekik gyerek, vagy sem.
Én testvér nélkül nőttem fel és egyáltalán nem volt szörnyű, és most sem szörnyű az életem.
Kevés az a család aki annyival meg tudja oldani a gyerekvállalást,hogy "kicsit összébbhúzzuk magunkat". Egy gyermek, főleg kettő nem kis lemondásokkal jár, meg kis összehúzással.De ti tudjátok.
Nekem nem csak az a lényeg, hogy bármi áron reprodukáljam magam, hanem hogy a megszületett kisembernek "minőségi"életet tudjak biztosítani és hónap végén ne legyen görcsbe a gyomrom, hogy mit adok neki(k) enni.
Mi felvettük a szocpolt 2 gyerekre előre, és eléggé mardosott a gondolat, hogy a sors majd nem bosszulja-e ezt meg, tehát hogy sikerül-e majd "teljesíteni". Nekem kicsit olyan előre iszunk a medve bőrére szituáció, de a pénzre szükségünk volt.
Aztán azóta a házunk felépült, ahol immár kislányunkkal és kisfiunkkal együtt élünk :-)
(ui:Álmaimban mindig is 3 gyereket szerettem volna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!