Melyik nevet (egy fiú, egy lány) választanátok ezek közül a nevek közül?
A vezetéknevünk sajnos eléggé lekorlátozza a névválasztást, ugyanis egy melléknév, ezért az ilyen Málna, Alma stb. nevek eleve kiesnek és csak olyan nevek jöhetnek szóba, hogy együtt kimondva a vezeték és keresztnevet se legyen furcsa vagy nevetséges.
Fiúnevek: Loránd vagy Lóránt (itt igazából csak írásban van különbség)
Lánynevek: Blanka, Hanga vagy Hanka, Janka, Júlia, Lola, Zara
Szia!
Fiú:Lóránt
Lány: én úgy is el tudnám képzelni,hogy Janka Blanka lenne a neve a leányzónak!(= szóval ez a két lánynév tetszik nekem.
Fiúnévben nem tudom, mind a kettő jó.
Lányban meg max Blanka
Fiú: Lóránt, a Loránddal biztosan sok lenne az elírás, félreértés (pl. az ELTE nevében sem tudják sokan helyesen leírni).
Lány: Júlia a legszebb, de a Janka, Lola sem rossz. A többi név nekem nem tetszik.
Blanka ès Lòrànd...
Zara semikèpp mert sajnos nekem is a bolt jut eszembe ròla..Vàrosomban van néhàny üzlete, de ami mèg koràbbi nagyapàm Zara kutyàja... :-D
Köszönöm szépen a válaszokat! Meg is vannak a nevek. A férjemmel megbeszéltük, hogy ha fiunk lesz, Lorándnak fogjuk nevezni, ha lányunk, akkor pedig Júliának.
Most már csak attól tartok, hogy a Loránd/Lóránt nevek becézéseként csak a Lórit ismerem, az meg olyan papagájnévnek hat, nem? Olyan Lóri, Flóri...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!