Ez mit jelent? Konretan nem ajanlotta fel a tegezodest. Mit tegyek?
konkretan*
tegezodesre*
anyos*
bocsanat a helyesirasert de siettem
Én arra gondolok, hogy ne csókolommal köszönj, hanem jónapot kívánok! DE nem biztos!
Nekem egy szomszéd férfi, akinek a lánya lehetnék, mindig csókolommal köszöntem, és egyszer közölte, hogy vagy jónapottal köszönjek, vagy tegezzem.
Erről az jutott eszembe, amikor beültünk egy kocsmába az anyósommal, és a párommal. Majd az anyja azt mondta, hogy szeretne velem pertut inni. Na hát nekem fogalmam sem volt, hogy ez azt jelenti, hogy tegeződjünk. Azt hittem piálni akar. Hálistennek még leesett a dolog mielőtt hatalmasat égtem volna.
Kérdező, krédeztesd meg a pároddal, hogy ezt mégis akkor hogyan értette.
utolso vallasozlo.
mar a pertu utan ment is a tegezodes?
Amikor azt mondják, hogy szervuszt köszönj, az a tegeződés felajánlását jelenti....
Én ilyenkor a konkrét tegeződésre utaló szavakat, toldásokat kerülni szoktam, aztán kialakul, hogy tényleg tegezhetem-e..
Viszont a legegyszerűbb, az ha a párod megkérdezi az anyját...
En így csináltam, kiderült, hogy a tegeződésre gondolt, de mivel rájött, h nekem nem volt egyértelmű, a legközelebbi találkozáskor, pertut itatott velem, hogy akkor mostantól, mivel megittuk a pertut, nyugodtam tegezzem őt is és a párját is..(nem az apósom)
Én ilyenkor a konkrét tegeződésre utaló szavakat, toldásokat kerülni szoktam, aztán kialakul, hogy tényleg tegezhetem-e..
tudnal esetleg nehany plt h h beszelsz veluk?:)egy egy megszokotabb mindennapi plt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!