Állítólag azért kritizál, hogy megerősödjek. Hihetek neki?
Már teljesen ki vagyok bukva. Sokáig tényleg mindent megtettem, hogy a kedvében járjak. Jókat főztem. Nála a dícséret olyan volt, hogy nem azt mondta, hogy isteni kajákat csinálok, hanem elmesélte, hogy a volt barátnője mindig csak rántott sajtot csinált hasábbal, és mennyire utálta.
Mikor megkérdeztem, hogy engem miért nem dicsér sosem, azt válaszolta, hogy "Mit dicsérgessek rajtad?" Erre elbőgtem magam, hogy "Ja, rajtam nincs mit dicsérni? Értem!" Erre felkapta a vizet, és azt kiabálta, hogy miért kell nekem állandóan problémázni, miért kéne neki napi szinten mondogatni, hogy "jaj, de ügyes vagy, hogy szép rend van, jaj, de finomat főztél! stb." Szerinte már nem vagyok gyerek, akinek mondogatni kell, és amúgy is ez normális, hogy ezt kell tennem. Múltkor azon vesztünk össze, hogy valakiről azt mondta, hogy milyen szép nő. Lekonyult a szám, ő meg elkezdte, hogy megint mi a bajom. Mondtam, hogy csak rosszul esik, hogy rám sosem mondta, hogy szép vagyok neki. Erre azt válaszolta, hogy ha nem vagyok megelégedve magammal, akkor kezdjek magammal valamit, hogy legyen önbizalmam, és ha nem lennék neki szép, akkor nem lenne velem. De ki nem mondana egy szép szót sem... Azt is kiabálta, hogy én mennyire vak vagyok, hogy nem látom, hogy ő mennyi mindent tesz értem. Igaz, hogy ezen kívül nagyon rendes, nem iszik, nem csavarog, sokat dolgozik.
Lehet, hogy nem illünk össze, sőt biztosan. Neki egy magabiztos, erős nő kell, aki hajt mint egy gép, és nincsenek érzelmi igényei.
Minek vagy még vele?
Hívja vissza valamelyik tökély exét, azért azok is valamiért otthagyták vagy ő őket, úgyhogy mégsem voltak olyan tökéletesek.
Nem igaz, hogy neki egy magabiztos, erős nő kell, mert ilyen viselkedéssel egy erős nőt is tönkre lehet tenni.
Valami agybaja van, azért bánt folyton, és csak megnyugtatja magát, hogy te ezt később még meg is fogod köszönni. Ismerek ilyen embereket sajnos...
Neki nem lenne senki megfelelő. Lehet, hogy már nem vagy gyerek, de az embereknek ettől függetlenül szükségük van a dicséretre, az elismerésre, a szerető szavakra. Attól még hogy valaki felnőtt, nem azt jelenti, hogy egy rideg világban kell élnie, ahol mindent megtesz hogy jól teljesítsen, nulla visszajelzéssel.
Tűnj el onnan, keress egy normális pasit. Valakit, aki mellett nőnek érzed magad. Tudom, hogy most kevés az önbizalmad, de néhány év múlva majd a homlokodra csapsz, hogyan lehettél valaha együtt egy ilyen gyökérrel, hiszen annyival jobbat érdemelsz.
Pár kérdés:
Hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt, dolgoztok mindketten? Ha igen, ő miért nem csinálja a házimunkát? Eddig is ilyen volt, vagy csak mostanság jött ez rá?
Egyébként ettől elvonatkoztatva: a barátod valószínűleg egy bunkó. Ilyen nincs, hogy azért kritizál, hogy erősebb legyél, ahhoz támogatni kell lelkileg, nem rombolni. Igazi zsarnok, lelki bántalmazó jellem ez a hapsi, aki leépíti az önbizalmadat, aztán azt kezd veled, amit akar. Ha nem akarná, hogy a szívedre vedd, akkor nem bántana, hanem mindig melletted állna, és maximum rádszólna bátorítóan!, hogy ne ess kétségbe ilyen apróságokon.
"Lelki-érzelmi erőszak-cselekmények[szerkesztés]
Elsősorban a nők elleni cselekményeknél gyakori. Magába foglalhatja a különböző fenyegetéseket (verés kilátásba helyezése, emberöléssel vagy például gyermek életének kioltásával kapcsolatos fenyegetések), zsarolást, függő viszony kialakítását (munka lehetőség korlátozása, baráti-családi kapcsolatok megszakításának kierőszakolása), ellenőrzést az elnyomott személy felett, információk eltitkolását. Gyakori, hogy a bántalmazó a saját erőszakos cselekményét a partner-családtag állapotával, magatartásával magyarázza, felelősséget ébreszt a bántalmazottban - az áldozat is tehet a saját bántalmazásáról. Az elszigetelés az egyik alapcselekménye a bántalmazónak: megpróbálja elérni, hogy a bántalmazott ne találkozzon vagy korlátozza kapcsolattartását a családtagjaival, barátaival, kollégáival; ne forduljon a hatóságokhoz, ha bántalmazás történik.
A lelki terrorhoz tartozik a partner-családtag vallási vagy lelkiismereti meggyőződésének manipulálása, a vallási élet korlátozása vagy nevetségessé tétele, valamely világnézetre-vallásra kényszerítése is."
"Verbális erőszak-cselekmények[szerkesztés]
A bántalmazott kinevetése, kigúnyolása, nevetségessé tételétől rövid út vezet a mindennapi, állandó verbális támadásokig, folytonos káromkodásig, az áldozat szidalmazásáig, megszégyenítéséig, emberi méltóságának eltiprásáig. A gyűlölettel teli beszéd, ordibálás, kiabálás továbbá a non-verbális fenyegetések (támadó mimika, agresszív gesztusok, félelemkeltő testhelyzetek) mind előfordulhatnak a családon belüli erőszak esetkörében."
Szia,
Ez hülyeség amit mond, volt nekem is egy ilyen exem. Ő elment odáig, hogy kiképzőtábornak képzelte a kapcsolatunkat. Minden hibámért lebaszott (de nagyon csúnyán), mikor valamit jól csináltam akkor semmit se mondott. Lelki roncsként szálltam ki a kapcsolatból. Elhitette velem, hogy egy értéktelen kis légypiszok vagyok.
Persze mikor elsírtam magam akkor mondta, hogy de hát ő csak azért mondja, mert szeret és, hogy látja, ha valamit jól csinálok csak nem dicsér meg érte -.-'
Folyamatosan megalázott, a végén már a rokonai-barátai előtt is. Estéket sírtam át, és nem értette, hogy mi bajom van.
Szakíts vele és lépj tovább. Ennél az idiótánál százszor jobbat is találsz. Kiképzősdit meg máshol játsszon (gyökér az ilyen).
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!