Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Alex...

Mi a véleményetek az Alex névről? Nektek tetszik?

Figyelt kérdés

Még messze vagyok a gyerekvállalástól de nekem nagyon tetszik és szeretném majd ezt a nevet adni a fiamnak. Remélem lesz egy fiam :)

Nektek mi a véleményetek a névről?

2013. júl. 23. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem nem igazán jön be, mert akiket ismertem ilyen névvel azok nem voltak túl jó arcok, és most finoman fejeztem ki magam. De ez az én bajom.

Viszont úgy tartom nomen est omen, én nem adnám a gyerekemnek az biztos. Soha.

2013. júl. 23. 10:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik, szépen hangzó, én is gondolkodtam ezen a néven. Nekem pont az tetszik benne, hogy nem lehet becézni, így a gyereknek később nem lesz mondjuk gáz hogy így meg úgy becézik a szülők a barátai előtt.
2013. júl. 23. 10:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Semmi bajom vele,de amúgy ne azt nézd,hogy itt kinek tetszik vagy kinek nem. :)

Ha neked és a párodnak tetszik,akkor ez lesz a neve. :)

Egyébként meg nincs olyan név ami mindenkinek tetszene. :))

2013. júl. 23. 10:54
 14/16 anonim ***** válasza:
tetszik, én külföldön élek, egy nagyon jó barátomat hívják itt így(Aleksander)
2013. júl. 23. 11:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem egy kutya jut róla eszembe, talán egy ismerősöm kutyáját hívhatták így, ezért nem tetszik...
2013. júl. 23. 11:47
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem is inkébb közömbös. A bölcsis csoportunkban van 1 Alex nevű kisfiú, rá illik ez a név, ő jut eszembe, ha ezt a nevet hallom.

Saját gyereknek nem adnám.

Néhány hozzászóláshoz: Szinte minden név lehet kutya- és macskanév, az én cicáim pl. Tibi és Misi, de ettől még miért ne lehetne adni embernek is?

A másik a becézés, ha akarják, bármelyik nevet lehet becézni, van, aki meg úgyis utálja, ha becézik. (Pl. Alex esetében Lexi, Lex, Lesszi, Ali, Alli, Al). Az Alex már önmagában is egy névrövidülés/becézés, így nem is biztos, hogy érdmes és szükséges tovább becézni.

2013. júl. 24. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!