Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek olyan párt, akiknek...

Ismertek olyan párt, akiknek sikerült együtt kimenniük külföldre dolgozni? Így van rá esély?

Figyelt kérdés

Szeretnék érdeklődni tőletek, hogy ismertek-e olyan párt, akiknek sikerült külföldre menni dolgozni együtt?

A párommal morfondírozunk a kérdésen, de nem nagyon találtam olyan ügynökséget, ahol az írták volna a honlapon, hogy párokat is el tudnak helyezni.

A másik probléma, hogy én csak szavakat tudok angolul, illetve németül is, a páromnak jobban megy az angol.

Előre is köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat.

19/N 25/F

2013. júl. 20. 05:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ma már - friss tapasztalat - "csak szavakkal" odakint nem tudsz boldogulni.

Én kimentem, az első munkaközvetítőnél IQ tesztet kellett írnom (angolul, természetesen), aki ott nem érte el a 70%-ot, azzal utána szóba sem álltak.

Érdemesebb külön kimenni, menjen a párod előre, keressen lakást, magának munkát, amíg te itthon megszeded magadat nyelvileg egy tanfolyamon. Lelkileg egyedül nehezebb, minden más könnyebb!

Hajrá! :)

2013. júl. 20. 22:18
 12/15 Adrii18 válasza:
Ismerek, és össze is házasodtak.
2013. júl. 21. 08:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Elöször is milyen szakmában szeretnétek dolgozni?

Mert az sem mindeggy,én pl,0- nyelvtudással jöttem

német be ezelött 8-éve,az építőiparban dolgózom!

A legjobbak közé tartozom, ezért nem kellett nyelvtudás

(Persze nem magyaron keresztül) jöttem ki

Ma már beszélem a nyelvet felsöfokon és van saját lakásom is

2013. júl. 21. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, mi úgy mentünk ki :D Én 18 éves voltam akkor, a párom 25, csak én beszéltem a célország nyelvét. Összeszedtünk egy kis pénzt otthon (kb 300 ezer forintot, de az itt kint nem sok minden), kerestünk otthonról szállást, és kijöttünk. Munka abszolút nem volt kilátásban, de mi úgy álltunk hozzá, hogy lesz, ami lesz, másnem elbukjuk ezt a pénzt, akkor "nyaraltunk" egyet, meg tanultunk belőle, és hazakullogunk. Szerencsére nem így lett, de egy hajszálon múlt, az utolsó centjeinket költöttük mikor összejött minden. Munka, először nekem, majd a páromnak is, és hát azóta is kint vagyunk (évek óta)! Szerencsés véletlenek sorozata kellett mondjuk, de sikerült :)
2013. júl. 22. 10:34
 15/15 anonim ***** válasza:

2018 -ban ez a kérdés még sokaknak aktuális lehet. :)

Mi olyan pár vagyunk, akiknek sikerült. 2014 -ben jöttünk ki, a párom csak szavakat tudott, én kicsit többet, alap angolt döcögve. Szállás volt (de nagyon gáz, 1 napig laktunk ott), munka nem. 1,5 hétig csak ismerkedtönk az új világgal, a nagyváros nem tetszett nekünk ezért elcuccoltunk vidékre. Pár nap keresgélés után behívtak egy állásinterjúra. Fel is vettek. A páromnak is azonnal lett egy részmunkaidős állás. Ez volt a kezdet. Apránként belejöttünk, de 1-2 évbe telt mire minden kialakult. Most 2018 -ban már készülődünk haza, idén vagy jövőre. Házat már vettünk otthon, hitelre sosem lesz szükségünk. Mindenkit csak bátorítanék aki azon gondolkodik, hogy bele vágjon-e. Áldozatokkal, lemondásokkal, kompromisszumokkal jár ez az "út", de számunkra jobb, mint 25-30 évig horror hitelt fizetni otthon egy szerényebb életszínvonalért.

2018. febr. 3. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!