Van akinek hasonló a helyzete? Mi lesz így később?
A ház amiben élünk nagyapámé volt. Mi a gyerekek örököltük a halála után. Nagymamánk még él övé a haszonélvezet.
A helyzet az hogy édesapámnak semmije nincs ha kidobnánk a házból hajléktalan lenne. De így olyan nem is tudom milyen az életünk. Semmiképp nem szokványos.
Nagyikánk nem velünk él neki van saját háza aminek a fele szintén a miénk.
Együtt élünk 4en, édesapám, testvérem, párom és én. Párom ideköltözött miutàn meghaltak a szülei, nem volt kedve egyedül élni a házban ahol folyamatosan emlékek gyötörték.
Szerintetek mi lesz később? Mi lesz apukámmal? Mivel semmije nincs mindig velünk fog élni?
Hogyan látjátok ezt kívülről? Hasonló helyzetben volt valaki?
"Később praktikusan eladjátok a házat és elosztjátok a pénzt, vagy a párod eladja az örökségét, ha úgyse szereti és kifizetitek belőle a testvéred.
Apukád pedig vagy valamelyikőtökkel tud élni, vagy albérletben. Igazából amíg együtt laktok, addig tök nyugodtan félre is tehet hogy vehessen egy garzont."
Ha nagymamám meghal, onnantól kezdve 20 évig nem lehet eladni egyik házat sem. Benne van a végrendeletében. Fél hogy édesapám elverné a pénzt. Ahogyan 20 éve keresztül elverte a fizetését, éhen haltunk volna ha nagyikám nem ad enni. Szerinted félre tudott tenni?
"már bocsáss meg, de te a családodnak köszönhetően vagy örököse annak a háznak, ahol élsz. igen könnyen apukád lehetett volna az örökös.
ha volna benned tisztelet, inkább te mennél el.
talán a barátodnak több joga van ott lakni a nagyapádtól örökölt házban, mint a nagyapád saját gyerekének???
fúj, komolyan mondom."
Már megbocsáss, de még is kimondta neked, hogy apámnak több joga van itt lakni, mint nekem??? Így ítélkezel. Gratulálok.
Mint írtam, apukámnak semmi köze nincs a házhoz. Ő nem nagyapám gyermeke volt. Csak jobban tudom.
Kedves 4-es. Párom még 4 évig nem adhatja el a házát, sajnos. Pedig gondolod, hogy erre is gondoltunk már.
Kedves 5-ös, ment a zöld kéz. Te látod a legjobban a helyzetet. Akik ismernek sokan kérdezik miért nem dobtad még ki apukádat a házból? Ez szerintem mindent elmond róla. De ők sem ismerik őt. Én szeretem és az apám és kicsit félek, de csak az a megoldás, hogy velünk él élete végéig. Nincs hova mennie. Ahogy nekünk is csak ez van. Lehet nagymamám él még 10-20 évig is, és éljen is, mert nagyon szeretem, ő nevelt fel. De én aggastyán leszek mire innen eltudok költözni, vagy meg sem élem. Nagymamám halála után még 20 évig nem lehet eladni a házat, 20 év az nagyon sok idő, plusz még amennyit él.
Kedves 6 os ismerem az öröklési rendet. Ennyire hülyének néztek? Tudom, hogy a szülő után a gyermek örököl. De ha nem él a gyermek? Akkor az unokák maradnak.
Igaz nem írtam, hogy anyukám apukáé volt a ház, de nektek se kellett volna ennyire biztosra tudni, hogy apukám apukájé volt. Vagy nem? Elhamarkodottan vontok le hibás következtetéseket.
9-es: Igen ilyen egyszerű lenne, ha ilyen egyszerű lenne. De nem az.
Nagyikám nem hogy hozzájárulna az eladáshoz, de végrendeletében mindent ügyvéddel leíratott. Attól fél, hogy ha sikerül eladni a házakat, apám elveszi tőlünk a pénzt és elveri. Ezért úgy gondolta a zárolással ki szúrt vele. Hát nem. Velünk szúrt ki. És neki nem lehet megmagyarázni, fel sem lehet hozni a témát előtte. Mert ő jobban tudja.
Nagymamád háza milyen állapotban van? És a ti házatok, ahol apukád is él? A párod háza most ott áll üresen? Az a ház milyen állapotú?
Esetleg a testvéreddel nem tudtok megegyezni abban, hogyha a nagymamád meghal (nem kívánom, de előbb-utóbb bekövetkezik), akkor mondjuk tiéd lesz a mostani házatok, a testvéredé pedig a nagymamád háza?
Ha mégis el akarnátok adni, akkor nehéz helyzetben vagytok.
Sajnálom, hogy ilyen apukád van, ezek szerint ő tehet arról, hogy még 20 évig nem adhatjátok el a házat, ami nagyon hosszú idő, lehet, hogy ti sem éritek meg, bár nem tudom te és a testvéred hány évesek vagytok.
Már ha csak a szüleimből indulok ki ők most 50 évesek és anyukámnak is, apukámnak is vígan él az édesanyja (mamáim) , és még szerintem 10-20 évig elélnek. Tehát ha ezt nézzük, ti olyan 60-70 évesek lesztek, mikor meghal az apukátok, erre még ráteszünk +20 évet, akkor 80-90 évesen adhatjátok majd csak el leghamarabb a házakat, ebből max. már csak a ti gyerekeiteknek lesz haszna. Szerintem ezt meg kéne értetni valahogy a nagymamáddal még ha hallani sem akar a dologról. Esetleg rávenni, hogy módosítsátok a végrendeletét úgy, hogy apukád ne tudjon róla és bebiztosítani arról, hogy eladás után a pénzt semmiképp nem veszi el tőletek.
Nezd, nem mi tehetunk arrol, hogy apad milyen. Az enyim sem volt szent, nem akarod kitenni ertheto. Akarmit is mondasz, nincs sok variacio. Nagyival valahogy meg kell egyezni, eladni a hazakat, apadnak venni egy garzont, aminek a haszonelvezete vagy a tulajdonjoga rajtatok marad, igy nem tudna eladni es magatoknak meg szepen elkezdeni hitellel sajat otthont. Igy nektek sem kellene 80 eves korotokig varni.
De ha es nem tetszik, akkor elmondom a masik megoldast, ami velem is megtortent. En nem kaptam otthonrol semmit, igy elkezdtem dolgozni, felretenni, torekedtem arra, hogy egyre jobb pozicioba kerulhek es egyre tobb fizetesem legyen es igy sikerult sajat lakast vennem sajat erombol es koszonom jol vagyok. Nem eloskodik rajtam senki es mindenki eli a maga vilagat. Igaz meg mindig nem palotam van, de tisztan latom, hogy par ev es nagyobb lakasra cserelhetem majd ezt.
Szoval ez van.
Vagy a sanyaru sorsodon keseregsz es beszolsz mindenkinek, aki szerint nem a tied a legborzalmasabb elet vagy megrazod magad es onallosulsz. Nem te lennel az elso, aki megcsinalja. En is megcsinaltam mindenfele oroksrg es segitseg nelkul. Es nekem egy alkoholista apam is volt.
Az en jelszavam: nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Ja! Es nem vagyok meg 80 eves. Meg a fele sem.
En amugy a helyedben nagyival probalnek egyezkefni es megvalositanam, amit korabban irtam az ingatlanok eladasaval. Ez tunik a legesszerubbnek. Ha nagyid hajthatatlan akko pedig ne a sebeidet nyaligasd, hanem lepj. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!