Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ő nekem kicsodám lesz?

Ő nekem kicsodám lesz?

Figyelt kérdés

A kolléganőmnek én leszek a keresztanyja, és nekem valami idegen férfi a keresztapja. De miután megtörténik a keresztelés, bár az a férfi nekem akkor is idegen marad, de mégis ki lesz ezáltal ő nekem? Mármint a kapcsolatunknak mi lesz a neve?

Remélem érthetően írtam le, köszi a válaszokat

2009. okt. 18. 17:28
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Semmi. Keresztszülők lesztek, te a keresztanyja, a férfi pedig a keresztapja. Ennyi és nem több.
2009. okt. 18. 17:30
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
keresztférjed
2009. okt. 18. 17:32
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
:D
2009. okt. 18. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:
34%
A komád lesz.
2009. okt. 18. 17:34
 5/9 anonim ***** válasza:

igen, a komád lesz. :DDD

de ez olyan gáz megszólítás, én sose hívnám így. :D

2009. okt. 18. 17:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy keresztszülők leszünk, de azon belül biztos hogy komák? Köszi mindenkinek!
2009. okt. 18. 17:48
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

"A komaság a magyar paraszti szóhasználatban általában olyan két vagy több különnemű párokból álló csoport viszonya, amelyek kölcsönösen vagy egyoldalúan egymás gyermekeinek keresztszülei, a keresztelői szertartáson aktívan részt vettek, ill. a keresztelőt követő étkezésen és mulatságon jelen voltak. – A komaságba a komák és a komaasszonyok tartoznak. A néprajztudomány a komaságot mint társadalmi intézményt, mint a → műrokonság egyik formáját tartja számon. – A koma főnév valamelyik szláv nyelvből került a magyarba, eredeti jelentése a magyaréval azonos.

Ezek alapján szerintem senkije nem leszel, keresztszülők lesztek, és ennyi.

2009. okt. 18. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Senkid nem lesz.
2009. okt. 18. 22:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. okt. 19. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!