Ő nekem kicsodám lesz?
A kolléganőmnek én leszek a keresztanyja, és nekem valami idegen férfi a keresztapja. De miután megtörténik a keresztelés, bár az a férfi nekem akkor is idegen marad, de mégis ki lesz ezáltal ő nekem? Mármint a kapcsolatunknak mi lesz a neve?
Remélem érthetően írtam le, köszi a válaszokat
igen, a komád lesz. :DDD
de ez olyan gáz megszólítás, én sose hívnám így. :D
"A komaság a magyar paraszti szóhasználatban általában olyan két vagy több különnemű párokból álló csoport viszonya, amelyek kölcsönösen vagy egyoldalúan egymás gyermekeinek keresztszülei, a keresztelői szertartáson aktívan részt vettek, ill. a keresztelőt követő étkezésen és mulatságon jelen voltak. – A komaságba a komák és a komaasszonyok tartoznak. A néprajztudomány a komaságot mint társadalmi intézményt, mint a → műrokonság egyik formáját tartja számon. – A koma főnév valamelyik szláv nyelvből került a magyarba, eredeti jelentése a magyaréval azonos.
Ezek alapján szerintem senkije nem leszel, keresztszülők lesztek, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!