Mi a véleményetek egy kapcsolat újrakezdéséről?
Keress egy harmadikat :)
Viccet félretéve én kb. 2-3 alkalommal kezdtem újra (persze nem ugynazzal a baráttal), de egyik sem lett jobb az újrakezdés után. Sőt hamarabb véget ért mint az előző együtt töltött idő.
A legutóbbi újrakezdős felkérésemet viszont elutasítottam. Pedig nagyon nagy volt a kísértés. Volt akkor barátom és most is vele vagyok. Nekem is mind a kettővel vannak/voltak gondjaim és az egyikkel ez a másikkal meg az, de most úgy gondolom, érzem hogy ahol most vagyok azt az életet szeretném folytatni.
Az ígéretekre semmiképpen ne halgass!
Egy újrakezdett kapcsolat nem a megígért dolgoktól lesz jobb. Egyetlen "titok" van, mégpedig a kommunikáció! Hogy két ember tudjon, és merjen egymással beszélni. Mindenről, és bármiről.
Ha az újrakezdés felmerül benned, akkor pár dolgon gondolkodj el: Miért tennéd: szerelemből, vagy kicsit már csak sajnálatból, esetleg megszokásból? Felismerted a saját hibáidat is (mert biztos, hogy vannak). A volt barátod felismerte a saját hibáit? Miért követte el őket? A jövőben mi változna? Tudnátok együttműködni?
Ha ezekre a kérdésekre őszinte és megnyugtató válaszokat kapsz, akkor könnyű lesz dönteni. Az ígéreteknek nincs értelme, a tetteknek van.
Mindezt tapasztalatból írtam le neked. Mi mindent meg tudtunk (tudunk) beszélni, és mostmár tudatosan építjük, és nagyon vigyázzuk az újjáépített kis kapcsolatunkat :)
Az írásokban érzek néhol feminista élcelődést. Szerintem hülyeség, hogy ne higyj az ígéreteknek. Ha valaki felismerte azt, hogy mi a hiba és ezen képes - szerinted is és nem csak saját maga szerint - változtatni, akkor érdemes adni neki még egy esélyt. Bár nekem már alapból az nem szinpatikus, hogy találkozol az exeddel. Véleményem szerint - és akkor most lehet negatívozni engem ezerrel - eléggé szemét dolog az, hogy az exeddel találkozol, még akkor is, hogy ha semmi nincs köztetek. Te ugyan úgy eljátszol gondolattal, mint ő, szegény srácot akivel meg most együtt vagy hülyíted. Vagy megbeszélted vele, hogy nem tiszták az érzéseid iránta?
Lassan ideje lenned választani, nehogy a végén a két szék közé essél. A problémákon pedig egyszerűen túl lehet jutni csak kommunikáció szükséges. Beszéljétek meg a jelenlegi pároddal, hogy mik a kapcsolatotokban a problémák. Ha ezt nem érti meg vagy nem fogadja el szakítsatok, ha pedig megpróbál neked teljes mértékben megfelelni lehetnél annyira toleráns, hogy nem találkozol és nem fantáziálsz a volt pasidról. Az meg, hogy olyat nem csinálunk ami zavarná őt, azt kell válaszolnom, hogy de. Minden férfinak szarul esik ez, maxiumum nem mondják, mert nem akarnak felesleges veszekedést ebből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!