Sok nő miért megy férjhez, ha utána meg elválni kényszerül?
Nem hiszem, hogy rosszul választanának (a nők), s aztán levenné a báránybőrt a farkas otthon! Szerintem azért legtöbb pár meggondolja, kivel házasodik össze! Pláne ebből a kérdésből mintha úgy tűnne, hogy 100 tökéletes feleségjelölt, földre szállt angyal választ 50 ördög és 50 mintaférj közül, de bekötött szemmel, éjjel a sötétben, és fülvédővel a fülén.
Nincs ez így. Mindenki jóra vágyik, talán a férfiak még jobban. S nem tudják, hogyan kell elérni.
Mindenki arra vágyik , hogy szeressék. A férfiak is. Senkinek nem életcélja, hogy elvált férj legyen, csak előbb megnyomorítson egy asszonyt!
Nekem a válás előtt mondta a Párom, húga azt, hogy nézd „minek ezeken gondolkodni, és megoldani, ha nem muszáj, minek üljön le veled megbeszélni”.
Magyarul ezzel azt mondta, hogy egyszerűbb lecserélni, mint a problémákat megoldani, aztán ha az új párkapcsolatban is lesz probléma, akkor azt is le kel cserélni.
Most férjnél van, két szép gyermekkel, de megmondta a férjének, ha kevesebbet keres mint ő, akkor mehet, mert neki csak olyan férfi kell, aki képes nála többet keresni. (Mert a férfi legyen férfi) Tudni kell, hogy a hölgy karrierista típus.
Szóval vannak érdekesen gondolkodó emberek.
Ha csak az elmúlt 100 évet nézzük, rengeteg dolog megváltozott a házasság terén:
Megváltoztak az erkölcsi normák, szabadosabb lett a világ.
A családok, mint a társadalom legkisebb, legfontosabb sejtjei, meginogtak.
Nagyobb teret kapott, fontosabbá vált az ÉN, mint a MI.
A fiatalok sokkal később tanulják meg az önálló életvezetést, mint régebben, de a párkapcsolatot már jóval hamarabb igénylik.
A nők többsége el tudja magát tartani.
A férfiak egy része nem találja a helyét.
A vallás már nem befolyásolja a tömegeket, nem gátolja meg a válást.
Meglátásom szerint régebben se kötöttek sokkal körültekintőbben, megfontoltabban házasságot az emberek, mint ma, csak más szempontok alapján választottak párt.
Manapság kevesebb probléma is elég hozzá, hogy felrúgjanak egy házasságot. Miért is? Mert könnyebben megtehetik az emberek. Ezért talán könnyebben is házasodnak.
A mai magyar statisztika szerint a házasságok 70%-ában a nők kezdeményezik a válást. Ez kb azóta van így, mióta el tudják magukat tartani.
LátoD! Nme kényszerül! 30 % kényszerül válni, 70 % ezek szerint önként válik.
De mér'? Lecserélik, én is azt hiszem. Sokan inkább leváltják, vagy elmenekülnek, ahelyett hogy együtt rendbe hoznák a dolgokat. Nem is akar egyik-egyik, mert túl könnyű az út a válás felé. Száz éve nehezebb volt: kénytelenek voltak megoldani a gondokat. S azért legtöbbször sikerült is!
Értettem. 70%-ban a nő kezdeményez, tehát örül, hogy elválhat.
30%-ban a férfi kezdeményez, ezek között lehet olyan, aki nem akart volna válni. Nem az egész 30%! Mert ennek egy része is közös akarat, csak apa adja be.
Túl könnyen megy a válás, az a baj.
Az a baj, hogy nem szocializálódnak a fiatalok a családi életre, mert nem kapnak már otthonról sem megfelelő mintát arra, mi az, hogy empátia, tolerancia, felelősség, kitartás, türelem.
Viszont van az éremnek egy másik oldala is. Azért, mert anyáink, nagyanyáink idejében kevesebb volt a válás, még nem bizonyítja, hogy boldogok voltak a házasságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!