Mit gondoltok erről a hozzáállásról? Nekem egyre szimpatikusabb.
Huszonéves fejjel már túl vagyok egy gyors váláson. Eléggé megviselt a dolog, hamar összetörték az álmaim. :)
Ennek kapcsán a szüleim bemutattak egy ismerősüknek. A csaj 50 éves, háromszor elvált, talán két házasságából is van gyereke, de már felnőttek. Az exférjekkel viszont emiatt - vagy nem, ez nem egyértelmű -, tartja a kapcsolatot.
Azt mondta, arra jutott, hogy nem is akar többet házasságot, együttélést, jobb neki külön. Nem kell egy csomó házimunkát végeznie a férj után, azt csinál, amit akar, nem kell alkalmazkodnia senkihez. Ha beszélgetni akar valakivel, találkozik a testvérével vagy valamelyik barátjával, ha egyedül akar lenni, otthon marad. Ha találkozik egy szimpatikus férfivel, randizgatnak, de esze ágában nincs összeköltözni, netán hozzámenni. Ha szexelni támad kedve, gond nélkül talál partnert, pl. valamelyik exét, aki meg ráadásul ilyenkor kitesz magáért, pl. vacsorát főz neki, amire amíg házasok voltak, nem volt példa. Minden évben néhány hónapra kijár külföldre szállodába dolgozni, amit házasként nem tehetett meg, így az anyagi helyzetét hamar egyenesbe hozta, most pedig él, mint Marci Hevesen, itthon rengeteg szabadideje van, folyton utazgat, stb.
Végiggondoltam és az én helyzetem is hasonló. Az exemmel jóban maradtunk, előfordul hogy átmegyek, és tény hogy ilyenkor nagyon igyekszik a kedvemre tenni. El tudtam vállalni egy bentlakásos állást, amire előtte nem volt lehetőségem, így rengeteget spórolok, hiszen nincs semmilyen kiadásom, csak luxuscikkekre költök, korábban a fizetésem nagyját elvitte a rezsi, kaja...
Komolyan elgondolkoztam azon, hogy lehet, hogy ez az élet lenne ideális. Egyelőre legalábbis nagyon élvezem. De másrészről ott van, hogy az emberek többsége valamiért mégsem így él. Valamiért szinte mindenki családot alapít, stb. És akkor is házasságban marad, ha az nem is jó. Nyilván sokan félnek egyedül lenni, de lehet, hogy valami más oka is van? Ti mit gondoltok? Vagy csak még friss a dolog, ezért vagyok összezavarodva?
Sokakkal éltem együtt, a házimunka végül mindig rám maradt, mert nagyon alacsony az ingerküszöböm. Hiába segít, az nekem nem elég, így veszekedés helyett inkább megcsinálom.
Nem arról van szó, hogy megkötött volna, de igenis mindig figyelembe vettem az ő akaratát is, hiszen ez így természetes. Most nincs ilyen, nem kell elmennem pl családi eseményekre, amiket utálok, csak oda, ahova én akarok. Az együttélés mindig alkalmazkodással jár, persze ha az ember a szerelmével teszi, akkor szívesen teszi, de ettől még alkalmazkodnia kell.
A nyaralást nem értem, hol írtam? :) Anyagi gondjaink egyébként nem voltak, ő a magyar átlag többszörösét keresi, én ugyan annyira nem sokat, de nem panaszkodhatok.
Valami szobalány vagy ilyesmit dolgozik, igaz hogy mondta hogy rengeteget, de ez nem gond, mert legalább jól is fizetnek :)
Az illető hölgy is alapított családot, vannak gyerekei. Az más kérdés, hogy a párkapcsolatai rosszul sikerültek valamiért. Vagy olyan férfiakat sikerült kifognia, akikkel nem volt megvalósítható a tartós együttélés, vagy ő olyan típus, akinek ez nem való.
Hiába is gondolkozol azon, hogy mi az ideális, mert ami neked ideális, nekem lehet, hogy nem az és fordítva. Nem lehet egy kaptafára húzni az embereket.
Én azt tudom tanácsolni, (persze nem ismerlek, tehát nem tudom, hogy hasznos tanács-e), hogy nem kell ezen annyit agyalni, éld az életed, ahogy jólesik, ha egyedül jobb, akkor egyedül, de azért ne zárkózz el minden áron, mereven a kapcsolatoktól, ki tudja, mit hoz az élet. Nem minden kapcsolat rossz és nem minden házasság megy tönkre.
14. vagyok megint. Olvastam tőled egy ilyet, hogy:
"Pontosabban ha átmegyek, ugyanúgy alszunk, mint régen, átölelve, stb. Az jó."
Ezek szerint még átjárkálsz az exedhez, befekszel az ágyába, összebújtok, stb.?
Így azért elhiszem, hogy nem hiányzik most az életedből egy új kapcsolat.
De ez nem mindig lesz így, mert ha neki megint lesz valakije, akkor a jó viszonyotok maximum odáig fog terjedni, hogy néha találkoztok valahol és beszélgettek egy jót.
Emellett randizom mással is, akinél ha alszom, az kb ugyanolyan, mint az exemnél. Érzelmileg egyik se fog meg kiemelten, egyszerűen jó megölelni a másikat. Ha az exemnek lesz új kapcsolata, akkor majd vele nem találkozom. Egyébként pont azért kezdtem randizni mással, mert ő összeszedett egy csajt, csak a csaj két hét múlva kidobta. Viszont akivel közben találkozgattam, jól éreztük magunkat, úgyhogy nem hagytam fel vele. Egyébként az az exem kikötése volt, hogy összejárhatunk, de mellette mindketten találkozhatunk mással is, szóval nem kell hűségesnek lennünk.
Végül is nem zárom ki egy új kapcsolat lehetőségét, csak egyelőre nem látom, hogy nekem miért lenne jó. De aztán persze ez változhat.
A "néniről" annyit, hogy tuti nem prosti, nem úgy néz ki :D De ha csak 1500 eurot keres meg havonta, ami lássuk be, nem nagy pénz, az fél év alatt laza 3 millió. Abból a másik fél évben teljesen jól elvan. Jó, nyilván nem luxusvillában, de nem is havi 100 ezer a kerete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!