Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok úgy gyereket,...

Ti vállalnátok úgy gyereket, hogy évekig nem tudtok majd lakást venni?

Figyelt kérdés
2013. jún. 15. 09:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
*nagy %-a bérelt ingatlan
2013. jún. 15. 10:59
 12/21 A kérdező kommentje:
Ez magyarország!!!!!!!! Nem külföldön akarok élni okostojás!
2013. jún. 15. 11:26
 13/21 anonim ***** válasza:

Látom nem sikerült felfognod a lényeget:

MINDEGY hogy Magyarország, vagy külföld, ha tudjátok finanszírozni az albérletet!

Csupán példaként írtam, hogy máshol tök normális.

2013. jún. 15. 11:27
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Azért nem biztos, hogy ennyire egyszerű erre válaszolni. Ne hasonlítsátok össze a magyar viszonyokat olyan országokéval, ahol magasan felettünk van az életszínvonal.

Nálunk hónapról hónapra élnek az emberek, semmi megtakarítás, többnyire csak küszködés. Szépen elmennek az évek és egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy dolgozni már nem tud olyan keményen, az egészsége sem a régi, munkát alig találni és ott ül egy albérletben, amit vagy tud majd fizetni, vagy sem. Azért idős korban nem biztos, hogy az utcára szeretne kerülni az ember, akkor már inkább egy saját lakás, amire fiatalon valamivel könnyebb gyűjteni, mint idős korban.

A nálunk jóval fejlettebb országokban magasabb a jövedelem, nem ilyen kiszolgáltatott az ember, mint bérlő és idősen sem ennyire elesett, mivel tud félretenni, amíg dolgozni volt képes.

2013. jún. 15. 11:52
 15/21 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó: ezért írtam, hogy HA biztos a jövedelem, akkor :)

De egyébként azt nem értem, hogy mi a különbség aközött, hogy hitelt vesznek fel, aztán elvesztik a munkájukat, vagy hogy albérletben élnek és úgy lesznek munkanélküliek? Egyik szarabb helyzet mint a másik. Biztosra csak akkor mehet az ember, ha önerőből vesz lakást/házat. Ha erre nincs lehetőség, akkor teljesen mindegy, hogy a törlesztőt vagy a bérletit nem tudják-e fizetni.

2013. jún. 15. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:
42%
Milyen kedves vagy kedves kérdező... Itt mindenki csak segíteni próbál, rávilágítani arra, hogy miért is lehet gyermeket vállalni saját tulajdonú lakás mellett Te meg itt leokostojásozod a válaszadókat... Hát tudod mit, akkor szülj ahová akarsz vagy gyűjtögess életed végééig egy saját lakásra, esetleg vegyél fel hitelt amit fizethetsz életed végéig! Ja, a lottót is megnyerheted! :) OKOSTOJÁS!
2013. jún. 15. 15:36
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ne szülj gyereket , mert sok a marha már amúgy is, te meg az élükön bőgsz.
2013. jún. 15. 19:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy a kèrdezõ válaszolt e (Lionel97) egy kedves privát üzenetben hogy: "idióta" az elõzõ válaszomra reagálva, de mindegy , mert bizonyìtotta állìtásom ;)
2013. jún. 15. 20:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Persze. Nem a lakás a lényeg, hanem a biztos jövedelem és normálisösszegű megtakarítás,ha gáz lenne.

A gyereknek meg semmi baja nem lesz albérletben. Én is így éltem kiskoromban, az utolsó két albérletről vannak emlékeim, de az előtte lévő x lakásra nem is emlékszem. De nem is számít. Attól még nem rosszabb a lakás, hogy nem saját tulajdon.

2013. jún. 15. 20:49
 20/21 anonim ***** válasza:
54%
14: az alberleti dij kb annyi vagy kevesebb, mint a torleszto. Mennyivel jobb, ha torlesztest nem tudod fizetni es elviszi a bank a hazat, mint az, hogy nem tudod fizetni az alberletet es egy kisebb lakasba mesz?
2013. jún. 15. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!