Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Anyós kontra meny kapcsolat.

Figyelt kérdés
Anyósom mikor meg született a lányunk még jobban kimutatta a foga fehérjét,és Ő akarta meg mondani mikor jöhet hozzánk látogatni az unokáját.Ha jött akkor folyamatosan megalázott,provokált,és sértegetett.Elvárta,hogy bologasak miközben bánt,és az utolsó szó a gyerekbe is az övé volt.Be rágtam,és heti 1x hagytam,hogy jöjjön,utána még jobban sértegetett,és mondtam én ebből nem kérek,és azt mondtam kész vége befejez,és láttni sem akarom sem a gyerekem sem az én közelébe.Most fenyegette gyámügyel.Szerintetek a gyámügy figyelembe veszi ezeket a provokálós sértegetéseit?
2009. okt. 8. 15:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

öhm, jogi úton kiállhatja a láthatás lehetőségét, de elmeállapoti vizsgálatra is szüksége van(és akármivel fenyegetőzik egy bírót nem fog átejteni, egy nagymama már nem elég "rafkós" ahhoz) | a gyereket addig nem vehetik el tőled, amíg megfelelő korülmények között neveled(nevelitek ebben az esetben a pároddal), a gyámhatóságot nem fogja meghatni az, hogy ő fenyegetőzik és azt mondja, hogy hogyan beszélsz vele, a gyerek a tiéd és nem az övé ergo nemsok beleszólása van a dolgaitokba

ügyvéd vagyok

2009. okt. 8. 18:45
 12/19 A kérdező kommentje:

Csak Ő olyan,hogy mindenkivel sajnáltassa magát,és el is hiszik az emberek amit mond!Annyira hihetően csinálja mind egy színész.Olyan mind ha 2 énje lenne.Félek tőle de nagyon!Mert kitudja mit fog kitalálni csak bosszúból.Ő mondta láthatást,és úgy,hogy láthatás alatt el is viszi a gyerekemet.14 hós a kicsink.

Már Ő miatt egy folytba szorongóm.Férjem mellettem áll,de anyós át nézz rajta kineveti Őt.

2009. okt. 8. 20:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem birom válasz nélkül hagyni!!

Szerintem és ezt tapasztalatból mondom, akinek iylen az anyósa az jobban teszi ha szépen megbeszéli a párjával - Elöször is szembesíti vele hogy ez ellensége a családnak és a gyereknek leginkább - aztán megbeszéli vele hogy soha többé az életben nem állnak szóba az anyóssal és minden kapcsolatot megszakítanak vele hacsak nem függenek töle valamiben...

Ha függenek is akkor törekedni kell a függetlenedésre mert ennek az lesz a vége hogy az anyós szétcseszi a házasságotokat és a gyerek fogja meginni az egésznek a levét!!! Higyjétek el hogy rengeteg szép időszakot tesz tönkre az életetekből ez az egész!! A gyámügy elmehet a francba ha van munkátok és van hol laknotok illetve a gyerek jól érzi magát veletek!! Az Anyóst kellene gyámság alá helyeztetni mert sulyos magatartásproblémái vannak de jobban teszitek ha hátat fordítotok neki mert személyiség mérgező hatása lesz a gyerekre!!!

Mi a párommal erre ügyvéddel irattunk egy afféle szerződést biztositékként amiben lefektetjük hogy ha bármelyikünk is megszegi a megállapodást az esetben válás és aki megszegte az lemond a gyerekről!!!

2009. okt. 8. 23:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, ha nem akartok elköltözni akkor azt kéne csinálni hogy bizonyítékokat gyüjteni elsösorban is a fenyegetözéseit videora venni hanggal és egyéb dolgot amivel bizonyítható egy zaklatás...

Amint ezek megvannak feljelenteni a rendörségen majd távoltartási végzést kérni aztán ha továbbra sem hagyja abba akkor vinni a végzést a rendőrségre és a gyámügyre majd újabb feljelentést tenni amiben ki kell vizsgáltatni és inditványoztatni a kényszer gyógykezelését mivel a gyerek lelki fejlődésében súlyos károkat okozhat!!

2009. okt. 9. 00:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Megint előző...

Bár ahogy a hatóságok dolgoznak szerintem kár erre időt és energiát pocsékolni, költözzetek el minnél messzebbre tőle lehetőleg sehonnan ne derüljön ki az hogy hova költöztök, és soha többé ne nyissatok rá ajtót a gyereknek meg mondjátok azt hogy nincs nagymamája!!

Midnenkinek jobb lesz így higyjétek el

De legföképp a gyereknek lesz így a legjobb!!!

2009. okt. 9. 00:13
 16/19 anonim ***** válasza:
53%

ma 16:06 nak üzenem hogy a jogifórumon sok hülyeséget szoktak írni!!!

Az pedig egy dolog hogy kinek mihez van joga és az meg egy másik dolog hogy mire van LEHETŐSÉGE!!

Pl :

Mindenkinek joga van gazdagnak lenni, mégsincs rá mindenkinek LEHETŐSÉGE !!!

2009. okt. 9. 00:18
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

00.18-nak.Én vagyok a 16.06-os.Gondolom re ügyvéd vagy jogász vagy,és ezérrt tudod,hogy a jogi fórumon ahol jogászok,és ügyvédek válaszolnak a kérdésekre már csak hülyeséget írnak!De ettől függetlenül is tudom,hogy ha az anyós kapcsolat tartást akar,akkor megteheti,és bizony az ügyet végig is csinálják.A saját bőrömön tapasztaltam amikor a lányom 17 hónapos volt.Az én anyósom is evvel fenyegetőzött amivel a kérdező anyósa,csak az anyósom el is kezdte.Avval indult,hogy a rendőrségen fényképet mutatott,hogy a lányomon kék-zöld foltok vannak,mert hogy kínzom,és verem őt.A rendőrség hivatalból eljárást indított,és felvették a jegyzőkönyvet,majd az anyósomat elküldték a gyámügyhez.Ott folytatta avval,hogy mi vagyunk a világ legpocsékabb szülei,és Ő akarja az unokáját felnevelni.Kapaszkodj meg azt is beleíratta az iratokba(mert szinte mindent írásban rögzítenek),hogy félti a kislány életét!!!Mi a férjemmel csak akkor tudtuk meg az egészet amikor kijött egy nap váratlanul egy védőnő,és egy jogásznő.Nálunk voltak vagy 4 órát,utána végig járták a szomszédokat,sőt a testvéreimmel is beszélgettek...Amikor látták,hogy szép tiszta rend van,a kislány boldogan szaladgál(hisz élvezte,hogy tud járni is)a kis szobája tele játékokkal,szép ruhákkal,és megfelelően van táplálva,a védőnő mondta is,hogy ha minden kisgyermek ilyen körülmények között élne,neki nem sok munkája lenne... A jogásznő is nagyon kedves volt,és ő mondta,hogy az anyós hivatalból eljárást kezdeményezett,és követeli nemcsak a láthatási jogát,mert az van a nagyszülőknek,hanem a nevelési jogát is(ezt is kérheti a nagyszülő ,ha a szülők nem megfelelőek)A férjemben egy világ omlott össze amikor másnap bementünk a rendőrséghez,és kézhez kaptuk az anyja nyilatkozatát a fényképpel együtt!Nem írom le,hogy ezután hónapokig miként éltünk.De a Gyámügy a végén végleges döntést hozott!!A gyermek nagyon jó közegben,boldogan él a szüleivel.A szülőtől elszakítani nem látnak semmilyen okot,így az anyós feljelentését,és kérelmét abban,hogy ő nevelje a lányomat megszüntetik.De mivel az anyós vérszerinti rokon a láthatási jogát nem vonják meg,és havonta egyszer valamelyik szülő kíséretében maximum 2 órát láthatja.Ez az állapot addig marad fent amíg valamelyik szülő nem kéri a változást!!

A férjem annyira haragudott az anyjára(mai napig nem bocsájtott meg neki),hogy úgy döntött,hogy nem adja meg az anyjának ezt a kis örömet sem.El költöztünk egy másik országba,és új életet kezdtünk.Na ide nem tudott jönni.

Kedves kérdező.Az anyósnak JOGA van,hogy kérjen láthatási,kapcsolattartási jogot.De az én esetemből okulva,bizony nem elég az,hogy bemegy,és pocskondiáz titeket!Mindent bizonyítékot le ellenőriznek,és titeket is megkérdeznek,HA szépen,jól nevelitek a picit,nem kell aggódni,nem fogja tudni elvenni tőletek(ahhoz alkoholistának,drogosnak vagy bocsi a szóért de kurv@ kell hogy legyél)Mivel egyik sem vagy,így nincs miért aggódni...Tanácsolom,hogyha mégis elmegy az anyós,és elkezdődik az egész ügy,ti legyetek nagyon nyugodtak,és csak kulturált hangnemben beszéljetek az anyós jelenlétében,és mivel titeket is megkérdeznek,hogy milyen kapcsolat az anyóssal,csak a tényekre hagyatkozzatok!A szomszédok úgyis elmondják,hogy milyen...

Ha tehetitek inkább költözzetek el,és a nyugalom is megmarad!

2009. okt. 9. 12:14
 18/19 A kérdező kommentje:

Jézusom!Utolsó válaszadó!!Ez iszonyat amit írtál!!

Ez a nő rosszabb mind maga az ördög a Te anyósod!!Tudod itt a legtöbbet szenvedő a férjünk:(Mert akár milyenek is az anyósok csak a férjünk anyja.Az én férjem nem költözne el csupán kényelemből,én meg össze zavarodtam,hogy is tovább.Egyedül érzem magam minden bajban.Döntések,felelősség az enyém,férjem olyan típust akit irányítani kell.Néha kezdek össze roppanni nem tudom mit tegyek,kezdjek új életet,maradjak melyik útra lépjek.

2009. okt. 9. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezö! Mi törtent? Minden rendben van azota?

Teljesen megdöbbenve, csak most olvastam a kerdesedet, ilyen anyos, Jezusom! (Maris jobban ertekelem az enyemet, akiröl azert irhatnek sajnos...)

Remelem, a ferjed tanult az eddigiekböl es jobban atlat az anyjan! Mert egy idö utan mindegyikünk ferje atlat... csak kerdes, ramegy-e addig a hazassag.

2011. márc. 11. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!