Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a munkáltatómtól kapott...

Ha a munkáltatómtól kapott összeg közös?

Figyelt kérdés
A munkáltatótól kaptunk egyszeri juttatásból származó összeget,ami a vállalat eladásából járt a dolgozóknak.Az élettársi kapcsolatban ez közösnek számít?
2009. okt. 6. 11:10
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi,persze ha nélkül.
2009. okt. 6. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:
13%

Nem mindegy???Milyen kapcsolat a tiétek,hogy ilyen kérdést kell feltenned?Minek vagytok együtt???

Továbbá ti még nem unjátok az ilyen egoista kérdéseket?Miért nem éltek egyedül?

2009. okt. 6. 11:21
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én úgy tudom, hogy élettársi kapcsolat esetén ezek a "saját" jövedelmek külön számítanak.

2009. okt. 6. 11:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Szerintem meg nem kellett volna válaszolnod,ha csak kötözködni tudsz.Nyilván megvan rá a jó okom,hogy kérdeztem.És kébzeld el nem élek együtt(már)senkivel.De mivel felmerült az a probléma,hogy ebből az összegből akarna részt kapni a volt élettársam,így megkérdeztem,mert ez ennek ez oldalnak a funkciója,mások véleményének a kikérése.

Még akkor is ha voltam/vagyok/leszek ügyvédnél!!!!!

Úgyhogy szerintem ha problémád van egy feltett kérdéssek kapcsolatban,akkor ha elolvasod ne reagálj rá,nem kell bosszantani másokat!!!!!

2009. okt. 6. 11:32
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha regisztrált élettársak vagytok, akkor közös jövedelem.
2009. okt. 6. 11:32
 6/12 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak,köszi!!!!!
2009. okt. 6. 11:33
 7/12 A kérdező kommentje:
3 válsszolonak:nem 8 évig voltunk együtt.ígyminden közösnek számít a törvény szerint.De ezt az összeget már akkor kaptam amikor a kapcsolatunk megromlott,csak ő most ezt "találta"ki,hogy ebből neki jár..
2009. okt. 6. 11:35
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Voltatok a helyi önkormányzatban és kötöttetek élettartási szerződést (vagy mit), ahova kellet 2 tanú is? Csak akkor vagytok/voltatok hivatalosan élettársak és akkor lehet, hogy esetleg járna neki, egyébként, ha nincs ilyen papírotok, akkor nem.
2009. okt. 6. 12:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha hivatalos az élettársi kapcsolat, akkor gondolom ugyanúgy működik, mint a házastársi kapcsolat. Amíg nincs felbontva és nincs különvagyoni szerződés, akkor közös. Ha csak úgy éltetek együtt, akkor semmi köze hozzá.

Elsőnek: mi a sz... közöd van ahhoz, hogy ki hogyan él? Mi a sz...nak válaszolsz, ha csak idiótán bántani tudsz? Az ok nélkül bántó hsz-eket már rég automatikusan törölni kellene, én már nagyon unom, amikor valaki rohadt okosnak hiszi magát, de csak egy h...e.

2009. okt. 6. 12:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Nincs róla papírunk hogy együtt éltünk.Csak ugye a törvény kimondja,hogy 5 év után minden közös ugyan úgy mint a házzaságban.Mint írtam,a kapcsolatunk megromlott már mikor kaptam a pénzt,de kitalálta hogy ha nekem vannak követeléseim,akkor neki is...

Én annyit kérek tőle hogy annak az összegnek a felét fizesse ki amit közösen fizettünk a házába 4 éven keresztül.(az elött vette mielőtt oda költöztem).Erre mondta azt hogy akkor neki is jár ebből a pénzből.

Nem tudom mi vezérli az ilyen embereket akik nem tudnak normáli választ adni...miért jó most neki,hogy bele kötött?!

Nah de ennél nagyobb öröme ne legyen....(már bocsi)

2009. okt. 6. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!