Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, ha a a párom a...

Normális, ha a a párom a kocsiját oda akarja adni a sógoromnak, és attól fizetjük a törlesztőrészletét?

Figyelt kérdés

Sógorom jól keres. A párom oda akarja adni a kocsiját neki, ami még ugye nincs teljesen kifizetve. Még van rajta 1 év hitel, de azért akarja odaadni neki, hogy ne kelljen 1 órát utaznia Pesten a munkahelyére. A kocsi az édesapjuk nevén van, de mindkét testvér fizette a törlesztőket.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek normális dolog, hogy miután odaadtuk a kocsit, továbbra is mi fizetnénk a törlesztőrészletet? Albérletbe nem hajlandó a testvér költözni, mert az sok, de utazni sem akar mert az is sok idő. A párom meg azt mondta, hogy nekünk meg "majd" lesz másik, majd megoldjuk valahogy. Az a helyzet, hogy nekünk is szükség van kocsira a munkába járáshoz, nem értem mégis miért kell a helyzetünket megnehezíteni emiatt.

2013. máj. 29. 12:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
az igazat sosem tudod meg. lehet, hogy titkos szerződés van köztük.
2013. máj. 30. 07:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"A kocsi az édesapjuk nevén van, de mindkét testvér fizette a törlesztőket."

Vagyis amikor TI használtátok, a sógorod IS fizette a részletet.

Tehát ha most Ő használja, NEKTEK is tovább kell fizetni.

Pont.

2013. máj. 30. 09:40
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen jogos, fizessük tovább, de nagyon ritka volt amikor ő is fizette, mivel amikor nem fizettük, akkor sürgősen meg kellett javítani, mert ismétlem, munkába járáshoz kellett. DE! Hazadjuk úgy a kocsit, hogy teljesen kipofozzuk neki, hogy már ne kelljen rákölteni semmit se neki. Ami ugye megint költséges... ezért gondoltam azt, hogy amennyit ő anno belefizetett, annak a többszörösét költenénk most rá a felújítások miatt. Igaz, nem az én nevemen van a kocsim, nem is kellene beleavatkoznom, de a közös kassza miatt meg igen, mert csak én is fizetem.
2013. júl. 17. 02:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Aki használja, annál romlik el. Aki leélte, az újítsa fel. Teljesen jogos. Majd ha nála romlik el, ő fogja megjavíttatni. Nem tudom mi a problémád.
2013. júl. 19. 09:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Albérletben élsz? Gondolom nem. Ott is ezek a szabályok: a tulajdonos köteles neked használható állapotban átadni a lakást, majd, mivel te barmolod szét, te is állod a költségeket, hogy ugyanúgy kapja vissza, mint azelőtt.

Teljesen korrekt a felállás. Ha a sógorod is lelakja, majd ő is helyrehozatja a kocsit.

2013. júl. 19. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!