Elkoltozes erettsegi elott?! Mit szola majd a mama?!
Pár dolog ami felmerül:
Van állása neked és a barátodnak(részmunkaidő, diákmunka), amiből ki tudod fizetni az albérlet rád eső részét?
Eléggé felnőtt vagy egy lakás fenntartásához(házimunka, mindennapi teendők, főzés, mosás, vasalás és egyebek)?
Ha a szüleid nem engednek el, készen állsz arra, hogy az elköltözéssel együtt akár még a hazaköltözés lehetőségét is elvágod magadtól?
Van pénzed beszállni egy lakás teljes berendezéséhez, ha az nincsen bútorozva?
Készen állsz arra, hogy az érettségi után a továbbtanulásodat finanszírozd?
Ezek a felmerülő kérdések. Ha bármelyikre a válaszod NEM, akkor az elköltözés nem neked való.
Ezzel még ráérsz szerintem, érettségi előtt, főleg a vizsga közeledtével ha hazamész a suliból vacsit kell főzni, takarítani, mosogatni... És máris elfáradtál, semmi kedved se lesz tanulni. Azon kívül nem lesznek melletted a szüleid és gondolom hamar elcsábulnál bulizni mint tanulni. Nem ismerlek, nem tudom milyen vagy, de kockára teszed a jövődet. Én azt csináltam amit te tervezel és végül 21 évesen érettségiztem estin, mert minden mással foglalkoztam, csak azzal nem amivel kellett volna. Gondold meg, ha szüleid ellenzik, okkal teszik majd.
Szép napot!
24\L
Arra is gondolj, hogy ha a kapcsolatod tönkremegy a pároddal(akármikor megtörténhet), mihez fogsz kezdeni? Ott nem maradhatsz, tehát valószínűleg könyörögheted vissza magad a szüleidhez, és onnantól az aranyéletednek vége, hallgass lesz a neved.
A helyedben csakis akkor költöznék el, ha már lenne egy biztos főállásom, és tutira venném hogy ha el kell menni az albérletből, tudok másikba menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!