Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elkoltozes erettsegi elott?!...

Elkoltozes erettsegi elott?! Mit szola majd a mama?!

Figyelt kérdés
A baratom es egy haverja eldontottek,hogy bereljunk ki egy lakast 4en az o baratnojevel egyutt.Ezzel nincs is gond,mert a masik par baratunk.Csak az a problema,hogy en iden erettsegizek,es nem hiszem,hogy a szuleim megengednek,hogy pont most koltozzek el otthonrol. L/18
2009. okt. 5. 11:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell eldönteni. Jogilag nem tehet semmit. Örülni biztosan nem fog, esetleg a kapcsolatodat kockáztatod (mármitn anyukáddal való kapcsolatodat).
2009. okt. 5. 11:38
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Tudnád fizetni a lakást? Mert az egy dolog, hogy megteheted, de arra nem kötelezheted a családodat, hogy fizessék is neked.
2009. okt. 5. 11:41
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Pár dolog ami felmerül:

Van állása neked és a barátodnak(részmunkaidő, diákmunka), amiből ki tudod fizetni az albérlet rád eső részét?

Eléggé felnőtt vagy egy lakás fenntartásához(házimunka, mindennapi teendők, főzés, mosás, vasalás és egyebek)?

Ha a szüleid nem engednek el, készen állsz arra, hogy az elköltözéssel együtt akár még a hazaköltözés lehetőségét is elvágod magadtól?

Van pénzed beszállni egy lakás teljes berendezéséhez, ha az nincsen bútorozva?

Készen állsz arra, hogy az érettségi után a továbbtanulásodat finanszírozd?

Ezek a felmerülő kérdések. Ha bármelyikre a válaszod NEM, akkor az elköltözés nem neked való.

2009. okt. 5. 11:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Okosabb lenne érettségi után költözködni szerintem, így nem kockáztatnál annyit. Ha elköltözöl anyudék is biztosan bosszankodni fognak és a tanulmányi eredményed is romlani fog, mert nem könnyű úgy tanulni, hogy 3 fiatal szórakozik veled egy házban. Úgysem bírod ki, hogy te ne menj velük.
2009. okt. 5. 11:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Én azért meggondolnám.Együtt lakni még a pároddal is kockázat,egy másik párral pedig különösen az.És miből fizetnék a lakást és a saját költségeidet? Nem igazán szerencsés,ha esetleg a párod tart el.Később ez bonyodalmakat okozhat.
2009. okt. 5. 11:42
 6/12 A kérdező kommentje:
4en tartanank fennt a lakast.Igen van penzem.A lakas be van rendezve.
2009. okt. 5. 11:43
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Ezzel még ráérsz szerintem, érettségi előtt, főleg a vizsga közeledtével ha hazamész a suliból vacsit kell főzni, takarítani, mosogatni... És máris elfáradtál, semmi kedved se lesz tanulni. Azon kívül nem lesznek melletted a szüleid és gondolom hamar elcsábulnál bulizni mint tanulni. Nem ismerlek, nem tudom milyen vagy, de kockára teszed a jövődet. Én azt csináltam amit te tervezel és végül 21 évesen érettségiztem estin, mert minden mással foglalkoztam, csak azzal nem amivel kellett volna. Gondold meg, ha szüleid ellenzik, okkal teszik majd.

Szép napot!

24\L

2009. okt. 5. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
Igen ez elég húzós kérdés. Ha csak úgy elköltözöl a családtól az általában veszekedést von maga után. Én is albérletben lakom de az egyetem miatt. Gondolj arra is hogy utána már önálló leszel és nem kérhetsz mindenféle támogatást a szüleidtől. És a továbbtanulás elég költséges dolog, érettségivel meg nem sokra mész. Ráadásul a szüleid biztosabb pont az életedben mint egy barát. Szerintem maradj otthon az idén és majd jövőre mik,or továbbtanulsz akkor költözz el akkor már teljesen normális lesz és a szüleid is könnyedén veszik majd.
2009. okt. 5. 11:53
 9/12 anonim ***** válasza:
79%

Arra is gondolj, hogy ha a kapcsolatod tönkremegy a pároddal(akármikor megtörténhet), mihez fogsz kezdeni? Ott nem maradhatsz, tehát valószínűleg könyörögheted vissza magad a szüleidhez, és onnantól az aranyéletednek vége, hallgass lesz a neved.

A helyedben csakis akkor költöznék el, ha már lenne egy biztos főállásom, és tutira venném hogy ha el kell menni az albérletből, tudok másikba menni.

2009. okt. 5. 12:01
 10/12 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem sem most van ennek itt az ideje. Várj még egy évet, érettségizz le, keress munkát és csak úgy vágj bele!
2009. okt. 5. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!