Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha férjként eladom édesanyám...

Ha férjként eladom édesanyám házát valóban pofátlanság a pénz nagy részét magamnak eltenni?

Figyelt kérdés

Pontosabban 15,7 millió ft-ról van szó, 700 ezret magunkra fordítanám, de a 15 milliót magamnak tenném el, gyerek nincsen

Mit gondoltok?

2013. máj. 25. 19:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
36%
Azért a barátnődet is megértem. Van 15 milliód és olyan dologba rakod, amin évente buksz egy csomó pénzt. Ha én a párommal gondolom leélni az életem és nem dúskálunk, ahogy az Irásodból kiveszem, hát én is kiakadnék.
2013. máj. 25. 19:25
 12/34 A kérdező kommentje:
Ha barátként írtam volna két értelmű lenne a kérdés, Ő azt szeretné ha élnénk belőle de sajnos ez a pénz túl hamar jött amikor nem számítottam rá én se, meg akartam volna kérni a kezét, viszont most így hogy a pénz be jött a képbe, félek hogy csak azért jönne hozzám mert biztos pont lennék az életébe "egy darabig" utána itt hagyna
2013. máj. 25. 19:29
 13/34 anonim ***** válasza:
89%

Az a te különvagyonod! Házasságkötés után is az marad!

És ha veszel belőle valamit pl. motor, kocsi, akármi, az is mindig a különvagyonod marad!

Szóval nem értem a barátnődet! Beleszólása nincs, véleményt mondhat kulturált módon, de kb. ennyi joga van!

2013. máj. 25. 19:29
 14/34 anonim ***** válasza:
68%

Ne herdáld el, legalább egy 6-7 milliós 2 szobás panelt vegyél belőle.

Házasság előtti vagyon mindig is a te külön vagyonod marad.

2013. máj. 25. 19:31
 15/34 anonim ***** válasza:
68%
na de figyelj már, ha egyszer közös jövőt terveztetek, akkor nem magától értetődő, hogy mindketten beleteszitek amit tudtok? most próbáld meg beleképzelni magadat a helyébe: míg nincs semmitek közös életről, házasságról beszéltek, aztán ő örököl, joggal feltételezed, hogy akkor ez egy induló alap kettőtök életéhez, aztán jön a nagy kopp, hogy "na, mostmár van pénzem nem közösködünk". nekem furcsa a felfogásod, és abszolút megértem hogy kiakadt a barátnőd.
2013. máj. 25. 19:36
 16/34 A kérdező kommentje:
Saját családi házam van már amiben jelenleg lakunk, tehát azért is csak ezt a két dolgot akarom megvenni, a többit meg berakni takarékba mert arra nincsen szükség egy darabig
2013. máj. 25. 19:36
 17/34 anonim ***** válasza:
10%
Irigy vagy. Ha igy vesszük ő meg ingyen kefel veled nem? Fizesd meg akkor te is
2013. máj. 25. 19:43
 18/34 anonim ***** válasza:
48%
de a nő is ingyen kefél a pasival... :) meg még házat is ad a feje fölé
2013. máj. 25. 19:45
 19/34 A kérdező kommentje:
Úgy van :)
2013. máj. 25. 19:52
 20/34 anonim ***** válasza:
77%

Tégy a pénzeddel, amit akarsz, a tied. Házasság előtt írass ügyvéddel egy házassági vagyonjogi szerződést, és tutira minden a tied, amit te viszel be a házasságba.

A barátnőd nyugodtan engedd el - neked még kell egy kis idő a felnőttséghez.

A házasság és a párkapcsolat erről szól: bizalom, hűség, szeretet. Tökmindegy, hogy szül-e neked gyereket vagy sem. Nem a gyerek léte vagy nemléte fog összekötni két embert - hanem az, hogy minek tekintik önmagukat, a másikat és a párkapcsolukat.

2013. máj. 25. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!