Felelőtlenség egy tizenhét éves lányt a néhány hónapos kisbabájával saját lakásba költöztetni?
Lakás az ő nevén van, nem hitelből, szülei folyamatosan utalják át a pénzt, fizetik a bejárónőt és a bébiszittert, de ők maguk nem segítenek személyesen.
Ui: sem a lány, sem a szülei nem vagyok.
Nem én írtam a korán érés későn szülés gondolatot, de azt hiszem tudom mire gondol.
Régen, amikor a nők fiatalon mentek férjhez ( általában nem korukbeli, hanem éretteb, jópár éve dolgozó férfihoz, akkor a nőnek a férje volt az első és jó esetben az egyetlen szexuális kapcsolata. Ez biológiailag szerencsés a babának : a fital anyák egészségesebbek, ha nem volt még partnerük, nem hozhatnak a házasságba nemi gyulladásokat, ami a méhenkívükli terhességek meg a ma szaporodó lombikozások oka. Ma mire egy nő babázna volt már néhány partnere esetleg, és a 21 alatti nők csak tablettázva lényegesen fogékonyabbak a méhnyálkahártya gyulladásokra, mint később, vagy ha 21 alatt szülnek. A ma divatos egykorúak harminc táján családalapítással az is gond lehet, hogy a nő már kifelé fut az időből a férfi még az alkalmassága legelejét éli. Kevésbé stabil kapcsolatokat ez alaposan megtépáz.
Nem tudom a téma felvetője erre gondolt-e, nekem ezek a hátrányok ugrottak be.
Nem a régi időt sírom vissza-amire példát nem 200, de 40-50 évvel ezelőttről a rokonaimról tudok- , de a mostani szokások(lehetőségek?) sem ideálisak.
Hát azért régen is elég ciki volt 16 évesen szülni...
Akkor nem felelőtlenség, ha a lány megfelelően önálló. Vannak a családomban olyan 20 feletti fiatalok, akikről el sem tudnám képzelni, hogy el tudnának látni egy gyereket!
Kétesélyes:
1. Ha a "teljes ellátás" végeredménye valóban az, hogy a kismama elvégzi az iskolát, és képes lesz kezdeni valamit az életével, akkor a legkirályabb dolog, ami a kialakult helyzetben történhetett. Viszonylag gondtalan babázás, a gyerekkel való felhőtlen törődés ÉS a saját életének, lehetőségeinek kihasználása együtt.
2. Ha viszont az egészet arra használja alány, hogy a bébiszitterre hagyva a gyereket bulizzon és semmit ne kezdjen magával, akkor gáz, mert így örökre egy élősködő, önellátásra képtelen szerencsétlen marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!