Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség egy tizenhét...

Felelőtlenség egy tizenhét éves lányt a néhány hónapos kisbabájával saját lakásba költöztetni?

Figyelt kérdés

Lakás az ő nevén van, nem hitelből, szülei folyamatosan utalják át a pénzt, fizetik a bejárónőt és a bébiszittert, de ők maguk nem segítenek személyesen.

Ui: sem a lány, sem a szülei nem vagyok.

2013. máj. 23. 20:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
71%

Nem én írtam a korán érés későn szülés gondolatot, de azt hiszem tudom mire gondol.

Régen, amikor a nők fiatalon mentek férjhez ( általában nem korukbeli, hanem éretteb, jópár éve dolgozó férfihoz, akkor a nőnek a férje volt az első és jó esetben az egyetlen szexuális kapcsolata. Ez biológiailag szerencsés a babának : a fital anyák egészségesebbek, ha nem volt még partnerük, nem hozhatnak a házasságba nemi gyulladásokat, ami a méhenkívükli terhességek meg a ma szaporodó lombikozások oka. Ma mire egy nő babázna volt már néhány partnere esetleg, és a 21 alatti nők csak tablettázva lényegesen fogékonyabbak a méhnyálkahártya gyulladásokra, mint később, vagy ha 21 alatt szülnek. A ma divatos egykorúak harminc táján családalapítással az is gond lehet, hogy a nő már kifelé fut az időből a férfi még az alkalmassága legelejét éli. Kevésbé stabil kapcsolatokat ez alaposan megtépáz.

Nem tudom a téma felvetője erre gondolt-e, nekem ezek a hátrányok ugrottak be.

Nem a régi időt sírom vissza-amire példát nem 200, de 40-50 évvel ezelőttről a rokonaimról tudok- , de a mostani szokások(lehetőségek?) sem ideálisak.

2013. máj. 23. 23:04
 32/40 anonim ***** válasza:
helyesen " a fiatal anyák"
2013. máj. 23. 23:05
 33/40 anonim ***** válasza:

Hát azért régen is elég ciki volt 16 évesen szülni...

Akkor nem felelőtlenség, ha a lány megfelelően önálló. Vannak a családomban olyan 20 feletti fiatalok, akikről el sem tudnám képzelni, hogy el tudnának látni egy gyereket!

2013. máj. 24. 09:26
 34/40 A kérdező kommentje:
Az iskolát folytatja, jelenleg is, apuka pedig lelépett, gyerektartásra nem kötelezték őt, anyuka szülei amúgy is állnak mindent. Azt azért hozzátenném, hogy nem egy rossz állapotú lakásba utalták be, elég jóhírű lakópark, folyamatos örzővédőszolgálattal, közel van minden, mert amíg a lány nem tizennyolc, nem lehet kocsija. A kisgyerek amúgy semmiben nem szenved hiányt, a márkás babakelengye meg méregdrága babaruhák, csilivili szoba mellett anyai törődést is kap eleget, legalábbis én úgy látom.
2013. máj. 24. 21:54
 35/40 anonim ***** válasza:
a leírtakból ítélve az anya nem depressziós, szeretettel gondoskodik a babáról, aki rendezett körülmények között nevelkedik úgy anyagilag, mint érzelmileg. a tinimamának meg talán még jót is tesz a (viszonylagos) önállóság. akár jól is elsülhet.
2013. máj. 25. 08:39
 36/40 anonim ***** válasza:
41%
Ugyan már hol van ilyen gyerek potyantásért lakás meg bejárónő...
2013. máj. 26. 20:13
 37/40 anonim ***** válasza:

Kétesélyes:

1. Ha a "teljes ellátás" végeredménye valóban az, hogy a kismama elvégzi az iskolát, és képes lesz kezdeni valamit az életével, akkor a legkirályabb dolog, ami a kialakult helyzetben történhetett. Viszonylag gondtalan babázás, a gyerekkel való felhőtlen törődés ÉS a saját életének, lehetőségeinek kihasználása együtt.

2. Ha viszont az egészet arra használja alány, hogy a bébiszitterre hagyva a gyereket bulizzon és semmit ne kezdjen magával, akkor gáz, mert így örökre egy élősködő, önellátásra képtelen szerencsétlen marad.

2013. máj. 27. 13:23
 38/40 Pocahontas12 válasza:
Eléggéé :/
2014. ápr. 12. 16:59
 39/40 anonim ***** válasza:
49%
az élet igazságtalan. 17 éves ribizli jobban él, mint a felnőttek akik egész életükben dolgoztak. B.assza meg magát, hátha lesz még egy gyerek és több pénz. Bár nem irigylem, biztos rohadt belül.
2017. júl. 22. 23:18
 40/40 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Mi a baj ezzel? Mi közöd van mások életéhez?
2017. aug. 26. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!