Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg van barátság férfi és...

Tényleg van barátság férfi és nő között?

Figyelt kérdés
véleményeket, ellenvéleményeket kérnék!
2009. okt. 4. 10:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
73%
Igen van. Méghozzá nagyon jó barátság. Én tapasztaltam. Nekem volt két fiú barátom nagyon jó barátom. Az egyikkel megszakadt a kapcsolatom a másikkal meg ritkán beszélek. De annak idején nagyon szoros barátság volt köztünk. S egyikük se döntött meg, nem szerettünk egymásba meg semmi ilyesmi.
2009. okt. 4. 13:32
 22/29 anonim ***** válasza:
68%
Fiú barátaim vannak, voltak, de nem nagyon-nagyon szoros barátságok. Én arra a következtetésre jutottam, hogy akkor tudok kizárólag barátként tekinteni rá ha nem tetszik
2009. okt. 4. 13:55
 23/29 anonim ***** válasza:
31%
nincs, mert a férfi mindig meg akarja dugni a nőt, hacsak nem homár.
2009. okt. 4. 15:41
 24/29 anonim ***** válasza:
77%
Saját tapasztalatból tudom, de az ismerőseim között is van több nagyon szoros, mély barátság férfi és nő között mindenféle szexuális vonzalom nélkül. Ez általában akkor tud kialakulni és akkor működik hosszú távon jól, ha a férfi kicsit feminim, nőies lelkületű, a nő esetleg férfias beállítottságú és ami még fontos, hogy egyik sem vonzódik a másikhoz. Nekem mindig is volt és most is van fiú barátom. Az égvilágon mindent meg tudunk beszélni, tudok a nőügyeiről, több barátnőjét ismertem és ő ismerte a barátomat, akivel már szakítottunk. Én már többször aludtam nála, és egészen biztos, hogy egyikünknek se jutott eszébe más, csak az, hogy nagyon jó barátok vagyunk. Nem mindenki alkalmas rá, hogy legyen ellenkező nemű barátja és nem minden fiú-lány barátság valódi barátság. Sok esetben ott bujkál a vonzalom, csak nem merik kimondani, de azért mert valami ritkán fordul elő, még létezik.
2009. okt. 4. 19:43
 25/29 anonim ***** válasza:

Nekem megvan mindkét véleményem :D

Van. Csak nem mindenki találja meg. Itt most nagyon erős barátságfokra gondolok. Akkor nem mindenki tud megmaradni csak barátnak. Nem csak személyfüggő, hanem kapcsolatfüggő is. Párosfüggő is.

Amikor túl sok s közös kapcsolódási pont lett a legjobb barátommal, akkor egy idő után továbbmentünk. Egymásba szerettünk. De volt valakim, akit még sokkal jobban szerettem. Pedig akkor ő jobb barátom volt, mint a párom. De mégis a Páromat választottam. (Utólag áldom az eszemet!!!) Megbeszéltük, hogy nem lesz köztünk semmi, én feldolgoztam, elfogadtam magamban, hogy nem szerethetek egyszerre két férfit, és utána ismét csak barátként tudtam rá tekinteni. Mert eldöntöttem. Ő is, de amint lett barátnője, már nem kellettem neki barátként, csak nagyon ritkán. Pár havonta váltunk egy e-mail,t pedig én régen mindig írtam neki, mert továbbra is szerettem jóbarátként. Szóval működött volna a kapcsolatunk másik legjobb baráttal barátként is, de megszakadt. Ő viszont az exének lett a legjobb barátja. És nem szerelmesek. Régen imádták egymást. A lány szakított vele, és azóta nem szerette meg ismét (onnan tudom, hogy legjobb barátnőm), és a srác se szeretett belé ismét, mert megtalálta a boldogságát egy másik lánnyal.

A párommal anno, mikor összejöttünk, barátok voltunk előtte. De korántsem annyira, mint ezzel a másik sráccal. Aztán évek alatt kialakult, hogy legjobb barátok lettünk a világon. Ő is jobb ember lett, én is direkt változtam, hogy csak jót adjak neki.

Szóval közelről látom, hogy működik a legjobb barátság két ellentétes nemű között is, csak nekem nem jön össze. Sima jóbarátaim, akik fiúk, vannak persze. Jóbarátok. De nem a legjobbak.

2009. okt. 4. 21:07
 26/29 anonim ***** válasza:
61%
Egyetértek a 12:58-sal, először a barátság fogalmát kellene definiálnunk a kérdés megválaszolásához.
2009. okt. 4. 22:26
 27/29 anonim ***** válasza:
78%
Létezik. Tiszta hülyeség egyébként olyasmiket állítani, mint "nincs férfi/nő barátság", meg "az egyik mindig többet akar", mert ezek általános kijelentések, amiket egyetlen ellenpélda is cáfol. Szóval a "nincsen..." egy olyan irreális állítás, aminek mint "véleménynek" kevés értelme van és nem lehet mellette érvelni, hiszen egyszerűen ott van egy halom ellenpélda. Én férfi vagyok, nekem van 2 nő barátom, szóval már csak az én esetem is megcáfolja az összes ilyen bölcs állítást, és akkor a többi millió példát még meg se néztük.
2009. okt. 5. 00:37
 28/29 anonim ***** válasza:
Biztan állíthatom hogy van!
2009. okt. 7. 06:27
 29/29 anonim ***** válasza:

múltkor pont ezen gondolkodtam. én nem nagyon tudom elképzelni hogy én évekig pl minden nap együtt lógjak egy lánnyal, mert szerintem ilyen szomorú, lelkizős pillanatokat nem lehet állandóan nagy összeborulás nélkül kibírni.

de például van egy lányosztálytársam akivel barátok vagyunk, de ha sulin kívül is együtt lógnánk lehet tamtamozás lenne a vége ='D

_bfg.

2009. okt. 15. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!