Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy sok ember,...

Miért van az hogy sok ember, (főleg férfiak) nem akarnak tenni semmit hogy a helyzetükön javítsanak?

Figyelt kérdés
Az én családomban is van pár olyan férfi,hogy 40-50évesen otthon lakik és iszik. Vagy azért mert már elvált,vagy még nem is volt nős. Mindegy miért,de mindég van kifogás arra miért lesznek alkoholisták és miért jó ez így nekik. Pedig biztos nem jó,senkinek sem lehet jó magányosan társ nélkül,(anyucival,ennyi idősen). Ja és itt olyan emberekről van szó akik dolgoznak és van hol lakniuk. Nagybátyámnak pl saját háza van,dolgozik 43éves és mégis a nagyszüleimet boldogítja már évek óta közben szétissza az agyát.
2009. okt. 3. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az illető személyeknek ez az életmód megfelelő, máskülönben már változtattak volna, vagy segítséget kértek volna. Ne fájdítsd ilyenek miatt a fejedet.
2009. okt. 3. 21:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a papám ivott annak idején és én 16 évesen megkérdeztem tölle hogy miért iszik és az válaszolta -mert boldoggá tesz:(Ezt berugva mondta.Pedig amikor józan volt(ritkán) akkor mindig azt mondta hogy leszokik de mindig elkezddett inni és sajnos belehalt.pedig nem panaszkodhatott mert volt háza.
2009. okt. 3. 21:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az igénytelenség is egy életforma. Férfiak és nők egyaránt válasszák, ami általában magában foglalja az alkoholizálást. Belekerülnek egy lepusztult állapotba és többnyire semmit nem tesznek azért, hogy sorsukat jobbra fordítsák. Legtöbbször fel sem fogják, mennyire silány és értelmetlen életet élnek.
2009. okt. 3. 21:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Pont azért nem tudnak, „akarnak” változtatni, mert annyi a csalódás, a fájdalom bennük, hogy már nem akarják újra kezdeni. Teljenek el a napok, az évek, és érjen véget az életük. Ezt várják, és mivel átaludni nem lehet a hónapokat, éveket, ezért alkohollal tompítják magukat.

Az én véleményem, a tapasztalataim alapján.

Felfogták már rég, hogy silány az életük, de már nem számit, semmi sem számit, csak az hogy legyen vége. (öngyilkosságra meg nem mindenki képes, ezért így vegetálják át a hátralévő életüket.)

2009. okt. 3. 22:33
 5/10 Srapnel ***** válasza:
100%

Ez azért nem olyan egyszerű. A férfi is ember. Lehetnek feldolgozatlan lelki bajai, stresszes, vagy épp felőrlően unalmas élet. Számtalan oka lehet. Nagyon-nagyon sok nő csak azért menekül meg ugyanettől, mert az esetleges függőségét egy pasi iránti függőségre cseréli le. (Mindent együtt csinálni, állandóan együtt lógni, a döntéseket a férfira hárítani, a napi problémák miatt állandóan panaszkodni, stb.) Ami mondjuk jobban kivitelezhető, mint fordított esetben.

Vagy azért mert már elvált,vagy még nem is volt nős. Mindegy miért,de mindég van kifogás arra miért lesznek alkoholisták és miért jó ez így nekik. Pedig biztos nem jó,senkinek sem lehet jó magányosan társ nélkül,(anyucival,ennyi idősen).

Na, akkor meg még mesélek. Én 30 éves ffi vagyok és nem, nem jó egyedül lenni és magányosan. De mégis mit csináljak? A diszkóból kiöregedtem, a szakmámban 99% férfi (mérnök vagyok), a barátaim nagy részének van valakije, a maradék meg szinte pont ugyanazokkal küszködik, mint én. Igen, gondoltam arra, hogy anyámhoz költözöm, hogy legalább a családommal legyek, mert annak semmi értelme, hogy egy albérletben ülök egyedül, ahol még a k*rva ajtófélfát sem festem le, mert nem az enyém. Szóval én szoktam inni, elég gyakran. Nem örülök neki. De az, hogy teljes bizonytalanságban vagy minden téren, nem jó. A másik meg az, hogy vannak, akik érzékenyebbek az országban és a világban élő nagyon sok hazug, féreg emberre, az erőszakos barmokra, az ostoba műcsajokra, akik csak extrémsportolni akarnak, okosnak hiszik magukat, de pl. azt sem tudják megmondani, hogy hány veséjük van, etc. Amikor azt érzed, hogy valami olyan világban vagy, amiben nem mindig vagy szívesen és esélyed sincs egy fenntartható, normális életre, mert vagy elk*rvulsz és beállsz robotnak, vagy izolálódsz és magányos leszel.

Na, ez az egész inkább magyarázat volt, vagy valamiféle betekintés abba, hogy itt lelki problémáról van szó, ezért is nehéz aggyal változtatni rajta. Pláne sok idő után.

2009. okt. 3. 22:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szomorú! A nagybátyámon pedig észreveszem,hogy nagyon féltékeny mindenkire aki boldog,és van kapcsolata rám is. Pedig minden adott lenne a változáshoz,csak le kellene mondani az italról mert így nem kell senkinek.
2009. okt. 3. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem kell! Az italnak mégiscsak kell a nagybátyád. Ahogy neki is kell az ital. Kvittek! Egymásra vannak utalva.
2009. okt. 3. 23:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Te még fiatal vagy,én is 30 éves vagyok igaz nő. Körülöttem majdnem mindenki alkoholista és sokan emiatt haltak meg.

Apám,keresztapám ivott belehaltak. Nagyapámék ittak és még sorolhatnám. Jó életem nemigen volt. Én is lehetnék iszákos,a sok jó példa miatt. Nekem senki ne magyarázza meg hogy erre van oka,ha mégis ezt akarja akkor csinálja de egyedül. Ezek az emberek nagyon önzőek! Elmerülnek az önsajnálatban,és közben a családjukat is tönkreteszik! Azt még megértem hogy valaki pár évig "szenved",de több 10évig?

2009. okt. 3. 23:03
 9/10 Srapnel ***** válasza:

Kérdező: ha valóban ennyi alkoholistával voltál körülvéve, akkor bizony annak is van esélye, hogy te is erre a sorsra jutsz. A tudatalatti malmai lassan, biztosan és rejtve működnek. Persze az is lehet, hogy nem alkoholista leszel, hanem valami másnak a függője (társ, csoki, munka, etc.)

"Te még fiatal vagy,én is 30 éves vagyok igaz nő."

Fiatalon nincs jogod magányosnak lenni? Fiatalon nem lehetnek problémáid?

"Azt még megértem hogy valaki pár évig "szenved",de több 10évig?"

A pár évből lesz szép lassan 10... Észre sem veszed. Most képzeld magad elé a kedvenc kajádat, édességedet, sportodat, bármit. Aztán képzeld el, hogy soha többé nem lehet benne részed. Na, így nehéz leszokni az alkoholról. Meg ez nem parancsra megy, hogy csak le kell tenni. Ez kb. olyan, mintha a szegénynek azt mondod, hogy csak pénzt kell keresni, ennyi az egész.

2009. okt. 4. 07:45
 10/10 anonim válasza:
Sokkal pozitívabban gyerejek
2018. jan. 2. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!